Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Възстановено автобус...
Възстановено автобусно разписание след намеса на „ДНЕС” – Габрово

Възстановено автобусно разписание след намеса на „ДНЕС” – ГабровоОт близо половин година жителите на село Брънеци и габровския кв. „Бойката” засипват приемната на „ДНЕС” – Габрово с жалби за неизпълнявано от транспортна фирма „Бета Бус”разписание на автобусна линия № 21. 

Завеждащ приемната Павлина Стоянова и адвокат Пенка Христова – юридически консултант на Движението, след подробно запознаване с документацията, информираха местните медии за транспортния проблем на десетки жители. По инициатива на „ДНЕС” се състоя среща с ръководството на автобусния превозвач „Бета Бус”, на която се изслушаха позициите на заинтересованите граждани и на фирмата превозвач. 

На проведената изключително ползотворна дискусия се постигна съгласие за актуализиране на разписанието по градска линия № 21. Продължилият близо две години транспортен казус бе разрешен благодарениe на проявена добра воля и разумен, взаимно приемлив компромис от участниците в преговорите. 

Организацията на „ДНЕС” в Габрово за пореден път изпита удовлетворението от постигнатия обществено значим резултат, доказвайки, че заслужава доверието на габровци.


1319