Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / За бедността, Корнел...
За бедността, Корнелия, Червената шапчица, или как БСП-пропагандата вади нафталинови вехтории и измислици като

За бедността, Корнелия, Червената шапчица, или как БСП-пропагандата вади нафталинови вехтории и измислици като "граждански" митинги против министри, а Бойко и Слави са... едното лице на монетата...Изборите за президент наближават, кампаниите вече са в разгара си и партиите стягат редици. Ето и новата червена лидерка Корнелия Нинова събу токчета, сложи галошите и тръгна по селата, за да се ужаси от бедността. Трябваше ли обаче да дойдат избори, та да може БСП да види реалната картина в страната и да се сблъска с т.нар. електорат лице в лице? До този момент Корнелия не беше ли слизала с луксозните тоалети от лъскавата си лимузина, че да дойде време изборно и тя да се почувства от народа?!

Не би ли трябвало левицата да е партията на народа, както навсякъде по света? Партията, която защитава бедните, онеправданите и социално слабите. Или май отдавна вече БСП е загубила тази си функция, пък и с това ново ръководство от милионери, няма как... Като се замислим, то може би и затова хората им са така отчаяни, а рейтингът е ударил дълбокото дъно.

Сега щели кампания да почват, уж гражданска, срещу министрите на Боко. Не че не трябва, напротив, но пак мимикрии, пак задкулисие, пак под прикритието на гражданите. Мнооого, мноого вехто, пошло, цинично дори. А първият удостоен тези дни с "граждански" митинг на площад "Света Неделя" щял Москов да бъде. Е, халал да му е, а пък и му се пада, само дето повече от странно е, защо БСП не излезе с лице пред хората, а отново ни показва изтъркани партизански номера? И още едно грандиозно PR-откритие на социалистическа партия предстои да видим тези дни – Бойко и Слави - една и съща страна на монетата... Айде, бре!

За хората отдавна е ясно, че зад БСП и ГЕРБ стои партокрацията..., номенклатурата от бордовете..., стоят активистите, в очакване на власт, постове и обществени поръчки...

Зад Слави Трифонов обаче стоят младите, макар и малко останали в България (другите прокудихте с "разумната" си политика), стоят не само тези 700 хиляди българи, участвали в подписката за референдум за промяна на политическата система, стоят хората, очакващи ПРОМЯНАТА, хората, от които вие се интересувате само преди избори, обещавайки им щедро благоденствие, справедливост, работа...! В края на краищата, зад Слави Трифонов стоят всички онези, които вие излъгахте, и за които нищо не направихте през всичките години на т.нар. преход! А това е мнозинството от нашия народ!

Вие сега, днес, ни казвате: Хора, българи, онези там са едно и също – чалгари, мутри..., моля, гласувайте за нашите - неопетнените, достойните, истинските кандидати... "неучаствалите" в съсипията на родината ни....!?! Хей, хей, другари, опомнете се, че... май сте преминали в състояние на деменция? Управлявахте България 45 години, сега в годините на т.нар. демокрация сте на власт през 3-4 години и се колаборирате нон-стоп с кого ли не. Това ли ви е новото, неопетненото, чистото?! Отговорността за състоянието на България, както вашата, така и на ГЕРБ, които са се самообявили за наследници на десните е голяма, да не кажем огромна...

Вече е очевидно ясно – социологията от тези дни показва състоянието на БСП и възхода на Трифонов, напук на всичките PR-ски измислици и напъни на политбюрото ви. Ама какво да се прави, безсилието ражда безумия, които столетницата сътворява ден след ден. Но както се казва, който се връзва, а още повече - който не скача, май си е червен!

Знае ли Корнелия Нинова как стотици хиляди баби и дядовци преживяват месеца със смешните 115 лева? А наскоро депутатите спориха дали да не им ги увеличат с цели (!) забележете 3 лева отгоре! Че за какво могат да стигнат тези 3 лева – за хляб ли, за мляко ли или за някое хапче, което докторът е изписал, ако са си сложили пръстовия отпечатък, разбира се. Кога за последно Нинова се разходи, обута в галоши из някое българско село (освен, когато пак пиарски залегна с джапанки в градината, за да ни покаже, какви домати е отгледала), та да види бедността, мизерията, апатията, отчаянието, обхванало хората. Именно тези хора, на които сега разчита да скочат и да гласуват за нейния кандидат. Че на какво отгоре? На социалната политика? На сигурността? На доброто здравеопазване? На грижите, които партията полагаше за тях десетилетия?

БСП през последните години изпадна зад борда и сега няколко месеца преди изборите Корнелия тръгна по села и паланки да събира народа, да го агитира да се връща в лоното на партията. Смешно, дори е жалко да говори колко е ужасена от ситуацията в България, защото това не е нещо ново за хората. Ежедневно всеки от нас живее с тези проблеми, и ако за партийците от върхушката това е новина, или PR-ход, то за обикновения човек това е ежедневие. Вместо да хвърля обвинения и елементарен популизъм, по-добре наистина да покаже, че БСП е тръгнала в нова, различна посока. Ако обаче има вече кой да ѝ повярва, а пък на БСП - още повече след като напоследък партията се увлича по комунистическото си минало и така все повече се отдалечава от модерното бъдеще.

 

 

dnes-bg.org

Виж статиятаКорнелия Нинова: Обсъдихме противоречията в БСП - Видин и каним всички отхвърлени да си възстановят членството в партията

Виж предишни коментари на "ДНЕС" по темата: 

Добър вечер, уважаеми зрители. Спите ли?

Има ли надежда за младите в България, или интересът на властта е да ги няма в родината?

„ДНЕС” - основен партньор на подписката за референдум на „Шоуто на Слави”

Проправителствените шамани пак ни пробутват загоряла манджа

Виж и други статии по темата:

Протест срещу Москов за пръстовите отпечатъци

Алтернативата на управлението на Борисов - само БСП

TNS opinion: Слави Трифонов бие всички за президент и парламент

Смазваща Радева: ГЕРБ са сринати, Борисов го знае и се страхува

Не стреляйте по референдума!

За милионерите и за друговерците в ръководството на БСП

Превратът! Милионерите отвлякоха БСП!

Референдумът не противоречи на Конституцията

 

 

 

 


16452