Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / За България няма дру...
За България няма друга алтернатива освен Слави! <br> „Разходка“ из фейсбук, две години след референдума от 6 ноември 2016 г.

За България няма друга алтернатива освен Слави!
„Разходка“ из фейсбук, две години след референдума от 6 ноември 2016 г.Информационен сайт "ДНЕС"

 

Изминаха две години от Националния референдум, иницииран от Слави Трифонов. На него своя решителен глас за промяна дадоха 3.5 млн. българи. Народът пожела да гласува по мажоритарната избирателна система, а държавната субсидия да стане 1 лв.! 

Е, и? Какво имаме днес?

Това попита и Слави Трифонов.

„Имаме си пропорционални избори, благодарение на които в Народното събрание имаме уникални депутати.

Имаме депутати със свален имунитет заради повдигнати обвинения за извършени различни престъпления от тяхна страна. 

Имаме двама депутати, осъдени за хулиганство. 

Имаме депутат, който е ходил веднъж на работа, но получава заплата. 

Имаме депутат, който смята, че 80% от българите са дебили. 

Имаме и депутат, който смята, че българите, които са останали в родината си, не стават и за „чеп за зеле“.

Имаме депутат, който не допусна в Парламента майките на децата с увреждания заради дрескод.“, това е само част от поста на Слави във Фейсбук.

 

А под поста му са се изказали 115 души. Всеобщото мнение е, че тези, които са в Народното събрание са олицетворението на корупцията. Недостойни, меркантилни, невъзпитани... Това са ни депутатите. Имаме една голяма тиква и дузина тикви и тиквеници... Това ни е управлението. От години.

 

„Каква парламентарна република сме, щом парламентът (ИЗБРАН ОТ НАРОДА) ПЛЮЕ НА НАРОДНИЯ ВОТ? За какво ни са тия НАРОДНИ ИЗБРАНИЦИ ТОГАВА, 240?!?!? И безумното герберово оправдание, че НЯМА да махнат Валери Симеонов, защото властта без него няма да е стабилна..., разбирайте той ги крепи, един вид! Възниква и въпросът, защо ГЕРБ се крепят и облягат на боклука (иначе са много горди с всеобщата си подкрепа, пък тя - калташка идва), натрисат ни го пък ние да го търпим да ни обижда, а и на всичкото отгоре да му и плащаме за това? Ощипете ме. И докога с тази изродщина?“, възмущава се Даниела.

 

„Ако беше жив Ерик Артър Блеър или по-известен като Джордж Оруел би възкликнал: “Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели не е жертва. Съучастник е.", казва Венко.

 

Мнението на хората е, че надеждите ни за нов живот и промяна трябва да бъдат облечени в съвършено нова визия и лица, различни от сега управляващите. България показва, че е готова за промяна. Търси своя водач и безспорно го вижда в лицето на Слави Трифонов. Притеснението у някои е, че действията  не са достатъчно радикални и бързи, че много време мина...

 

„Изумен съм, че никой не е разбрал, защо Слави се бави толкова. Всъщност той изобщо не се бави! Всъщност за да се подготви един нов успешен мандат от 4 години е необходима поне толкова години сериозна подготовка преди това. Че и повече дори. Гледал съм повечето кастинги пред комисията на Слави. Безспорно всички кандидати са с ценностна система, но малък или почти никакъв опит в борбата със статуквото, бюрокрацията и корупцията. Чудя се защо му давате зор? Защо не се поставите на негово място. Събирането на качествен и успешен екип е много трудна работа. И много отговорна. Защото ако Слави се провали от бързане, после всички вие дето казвате, че го подкрепяте, ще го оплюете“, коментира Емил. 

 

Мнозинството изказали се под поста на Слави във Фейсбук дават да се разбере, че от много нетърпение, търпението е прегряло, има свръхогромно очакване, има и разочаровани нетърпеливи. В същото време обаче много повече хора твърдят, че сме проспали 29 години, че можем да почакаме още малко, за да получим това, от което имаме нужда – Алтернатива за България. И сигурност. Алтернатива на сегашното управление и най-вече точно на ГЕРБ, които уж подкрепяха референдума..., но така направиха в действителност, че всъщност го събориха и решенията на 3 млн. българи не минаха! 

За България няма друга алтернатива освен Слави Трифонов. Всичко с времето си – и времето със  Слави, защото Слави идва! Знаят го и слепците вече, не само народът, не само самозваният и самонадеян политически елит.

 

„Вмъквате се в политиката нежно без революция – това ми харесва като референдуми, кастинги и прочие. Но всичко това става много бавно! Когато  една войска напада много бавно отсреща имат време да направят план как да бъде отблъсната. Така и при вас! Провокациите на опозиционерите не са малко и простолюдието се обръща срещу вас. Минаха три години откакто започна подписката за референдума! Почти един мандат на една управляваща партия! Не мислите ли, че това е огромен период. Шоуто си е шоу, но когато става въпрос за оцеляването на нацията, въпросът е много сериозен!“, пише Стефан Петров.

 

Да, хората губят търпение, свръхнетърпливи са и заради социологическите проучвания, които показват, че за евентуален политически проект на Слави Трифонов би гласувал всеки втори българин. Има и остро нетърпеливи, отчаяни от живота, от държавата, от всичко...!

Но мнозинството от поддръжниците и симпатизантите на Слави са убедени, че той не се е отказал, няма да се откаже, знае кога е най-точният момент...! Слави знае..., казват хората!

 

“Слави не се отказва никога, още повече, когато става въпрос за България и българите. Американците имат една думичка - тийминг. Което означава, че не е единствено важно да си взел правилното решение, а и да го приложиш, когато трябва в точния момент, за да имаш успех. Така че Слави играе силно. Успех!“, пише Никола.

 

Голяма част от коментиращите са на мнение, че „Трябва и е крайно време да се събудим, да излезем на улицата, да направим революция. А не по митингите да се събираме по няколкостотин души“, пише Цвета и продължава - „Помните ли миналата година, когато Слави излезе пред парламента колко хора бяхме... Помните ли?! Слави и още 200-300 души... Е, нещо да кажете?!“, заключава Цвета. 

„Абе хора, време е вече за революция. Не виждате ли колко са нагли??? Време е всички да сме на улицата. Стига сме седели пред компютрите и само да пишем. Да излезем и да покажем кой командва, кой им дава хляба в ръцете и всичко друго което прибират!!! Стига сме били послушни овчици!“, призовава Стефан.

 

Хората искат категорично Слави да продължи делото на Референдума. Да отстои заедно с нас и до край всичките негови 6 предложения за националното допитване и тези, отхвърлени от КС, а не само 3-те искания от референдума! Да не се отказва в никакъв случай, въпреки че не срещна мощна  подкрепа, когато отиде пред Парламента. 

 

„Време е за следващ референдум! И протести! По примера на майките - протести повсеместни, ежедневни и безотказни! До промяна.“, призовава Рени.

 

Всеобщо е и одобрението сред коментиращите на позицията на Слави Трифонов по отношение майките на деца с увреждания. Както знаем, той единствен и първи подкрепя каузата от първия ѝ ден, в който бе опъната палатката пред НС. Дари приходите от концерта си в Лондон. В предаванията му темите за майките и искането на оставка на Валери Симеонов са почти ежедневни.

 

Като заключение на нашата разходка“ във фейсбука на Слави и въобще във фейсбук, е всеизвестната констатация, че положението в държавата е отчайващо лошо, трагично дори, откъдето и да го погледнеш, а депутатите и управниците ни са един голям провал. 

Хората искат промяна. Искат да се опълчат на Статуквото и сегашния „елит“. Безспорен факт обаче е, че имат нужда от лидер, от водач! И този лидер го виждат само и единствено в лицето на Слави Трифонов!

Времето изисква бърза промяна. Държавата е зле, абдикирала е от всичко, а управниците и политиците ни мислят и задоволяват само себе си! Идва решителният момент, в който народът очаква, иска, жадува Слави да предприеме действията, действия, които всички българи очакват.

И ето дойде времето за истината, времето да спрем лъжите, да стъпчем  демагогията и лицемерието! Да си вземем справедливостта! 

Дойде очевидно времето всички заедно и със Слави Трифонов да си отвоюваме, да си вземем нашия референдум - нашата правда, нашето достойнство и свободата си!!!

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:  

Конституционен с(м)ъд

Слави Трифонов: Върховният административен съд узакони лъжата и оправда нарушаването на закона

Хронология на убийството на един референдум - част 1

Хронология на убийството на един референдум - част 2

Хронология на убийството на един референдум - част 3

Хронология на убийството на един референдум - част 4

Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците от 30.01.2017

Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците от 27.03.2017

Слави и България поеха по пътя на промяната

Успели българи на разговор при Слави

България показа своя потенциал

Давай, Слави! С теб сме. И България е с теб!

България очаква Слави!

ВИДЕО >  История на Референдума

 

Image result for въпросите за референдума на слави трифонов

Тези 6 бяха  внесени по надлежния ред в НС на 9 ноември 2015 г.

 

Конституционният съд стана част от машината за смазване на референдума като премахна три от шестте въпроса

 


 

 


80815