Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

За да има стабилност, ГЕРБ и ДПС дружно опростиха милионите дългове на мюфтийството

За да има стабилност, ГЕРБ и ДПС дружно опростиха милионите дългове на мюфтийствотоПарламентът прие на първо четене законови промени, с които регистрираните по закона вероизповедания се освобождават еднократно от плащане на неплатените към 31 декември 2018 г. публични вземания с главниците, лихвите и разноските по тях.

На практика тази промяна е в изгода единствено на Главното мюфтийство, тъй като другите религии почти нямат данъчни задължения.

"За" гласуваха депутатите от ГЕРБ и ДПС, "Обединени патриоти" бяха "против", а повечето депутати от "Воля" се въздържаха.

БСП напусна парламента и не участва в заседанието и днес. По-рано тази сутрин лидерът на Столетницата Корнелия Нинова обясни, че така става ясно, че ГЕРБ всъщност управлява заедно с ДПС.

"Обединените патриоти" поискаха промените в Закона за вероизповеданията да не бъдат приемани, тъй като се създава прецедент.

Според лидера на НФСБ Валери Симеонов въпросните 8 млн. лв. дългове на мюфтийството били напълно по възможностите на ДПС и кръговете им от фирми.

Той припомни хонорара от 1,5 милиона лева за почетния председател на движението Ахмед Доган, взет за "Цанков камък" и скорошната му инвестиция в ТЕЦ "Варна".

"Те пари имат, но трябва да бъде показано на Народното събрание и на всички, че ДПС командва парада", каза Симеонов.

А зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в характерен собствен стил призова за... стабилност.

Той обясни, че е вносител и подкрепя законопроекта по собствена съвест, а не заради някакво условие, наложено от ДПС. Според него не трябвало и да се допускат заигравки с етническия мир.

"Да дадем стабилност на държавата и вероизповеданията. Да не влизаме в крайности", каза още Цветанов от парламентарната трибуна.

 

Източник: https://m.offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Тържество на наглостта! >> Цветанов се прави, че не разбира какво лошо има в опрощаването на милиони дългове

Говори... говорителят на ДПС: Цветан Цветанов обясни защо държавата ще опрости 8 млн. лв. дълг на Мюфтийството

ГЕРБ и ДПС - неприлично заедно!... Отдавна (ОБНОВЕНО)

Изхлузване! >> Държавата обяви, че е тайна коя религия колко данъци дължи

Пеевски и Доган дават 8 милиона от джоба си за данъците на мюфтийството

 


92119