Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / За да не отнемат на....
За да не отнемат на... булката младоженеца - Доган!>> Борисов: БСП да каже, че никога няма да управлява с ДПС

За да не отнемат на... булката младоженеца - Доган!>> Борисов: БСП да каже, че никога няма да управлява с ДПС"Както аз съм заявявал, че коалиция с ДПС няма да правим и 12 години не съм направил, да излезе отсега да го каже и БСП. Пък тогава ще видите какво гърчене ще започне." Това заяви премиерът Бойко Борисов пред асамблеята на Жени ГЕРБ във Велико Търново.

Поканих патриарха и главния мюфтия на среща в понеделник. Има една тема – етнически модел и етническа толерантност, за която ГЕРБ няма да прави компромиси. Това заяви във Велико Търново на осмата конференция на Жени ГЕРБ лидерът на партията и министър-председател Бойко Борисов.  

„Аз съм участник във Възродителния процес. На 27 години бях, командвах батальон. Такава мъка, такъв ужас... Повече няма да допусна подобно нещо. Сега нас комунистите обвиняват”, възмути се той. „Хиляди, хиляди, стотици хиляди кервани български граждани, но с друга религия. Ужасно чудовищно време, сътворено от БКП/БСП. И още не може да се забрави това. Сега ни обвиняват, че сме се договорили с ДПС. Нашите мюсюлмани, които са в ГЕРБ, те не заслужават ли? Взехме решение да плащаме и на поповете, и на владиците, и на ходжите, и на имамите. Те викат шефе на този, който им дава заплатата. Даваме пари за манастири и черкви. В същото време Ердоган даде и сега хиляди туристи отиват в църквата „Св. Стефан”, и в Одрин църквата направи. Искаме да сме приятели”, посочи Борисов.

„Най-добре държавата да плаща на вероизповеданията, за да няма намеса отвън. В понеделник съм поканил на среща патриарх Неофит и главния мюфтия Мустафа Хаджи“, посочи Бойко Борисов. Той изтъкна, че не може да се позволява на чужди държави да плащат на проповедници. „Договорката е между българските християни и мюсюлмани в ГЕРБ. Това е договорката – да има равнопоставеност, да има нормален религиозен живот“, посочи премиерът по повод твърденията на БСП, че има договорка между ГЕРБ и ДПС за опрощаване на дълговете на Главното мюфтийство за сметка на отхвърлянето на президентското вето върху Изборния кодекс

Image result for Избираш Бойко получаваш Доган

ВИДЕО

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.actualno.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Позор! Да живее...новата власт! >> ГЕРБ и ДПС опростиха 8 млн. лв. задължения на мюфтийството

Пеевски и Доган дават 8 милиона от джоба си за данъците на мюфтийството

Тържество на наглостта! >> Цветанов се прави, че не разбира какво лошо има в опрощаването на милиони дългове

Говори... говорителят на ДПС: Цветан Цветанов обясни защо държавата ще опрости 8 млн. лв. дълг на Мюфтийството

ГЕРБ и ДПС - неприлично заедно!... Отдавна (ОБНОВЕНО)

Изхлузване! >> Държавата обяви, че е тайна коя религия колко данъци дължи

И премирът призна за сделката с Доган >> Борисов: В ГЕРБ имаме десетки хиляди мюсюлмани. Защо да се договарям с ДПС?

 

 


92278