Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / За какво им е акъл, ...
За какво им е акъл, те така са си добре!

За какво им е акъл, те така са си добре!Коментар на Виктор Верин

Информационен сайт „ДНЕС“

 

Акъл все пак трябва да се дава! Дори и на вездесъщите управници от ГЕРБ. За да не правят поне толкова много бели и поразии.

До този извод стигам, гледайки как кметът на община Стамболийски и лидер на ГЕРБ в Пловдивска област Георги Мараджиев се е сдобил с пет апартамента на морето по време на първия си мандат.

 

Как кметът на Стамболийски Георги Мараджиев се сдоби с милиони и 5 имота на "Слънчев бряг"?

 

Малко след като се разгоря скандалът, кметът Мараджиев е подал оставка пред Изпълнителната комисия на ГЕРБ като областен координатор на партията за област Пловдив, съобщиха от там. Като мотив той е посочил, че държи името на ПП ГЕРБ да не бъде опетнявано. Традиционно и вече втръснало ни оправдание за всеки уж доброволно самоотстранил се гербер.

 

Кмeтът c aпaртaмeнтитe пoдaдe ocтaвкa кaтo кooрдинaтoр нa ГEРБ в Плoвдив

Кaтo мoтив зa тoвa cвoe дeйcтвиe Гeoрги Мaрaджиeв e пocoчил жeлaниeтo cи имeтo нa ГEРБ дa нe бъдe oпeтнявaнo, дoкaтo тeчe прoвeркaтa нa вcички фaкти и oбcтoятeлcтвa oкoлo cдeлкитe му, изнeceни в мeдиитe

 

А като говорим за опетнено име, пък се сещам за една също много прясна история. Щото в ГЕРБ изобилства с такива. С лопата да ги ринеш

Става въпрос за вече бившия кмет на Благоевград – Атанас Камбитов, който също си тръгна…, за да не петнял името на партията си ГЕРБ. Преди този „достоен жест“ се разбра обаче, че освен тлъстите бонуси от по 50 000 лв. заместничките на Камбитов са получили... десетки луксозни телефони с парите на данъкоплатците.

 

Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов (долу в ляво), заместничката му Христина Шопова (в дясно) и Антоанета Методиева, директор на Дирекция „Правно – нормативно обслужване и обществени поръчки“

 

Има доста подобни истории, ако се поразровим през последната година-две. Във всички сфери и все с участието на властващи партийни „герои“ в центъра и по места. Всички тези факти са меко казано смущаващи и в същото време обществено известни.

А в наши дни главният прокурор Иван Гешев чака сигнали за корупция... и акъл не иска, защото го играе независим!

Но все пак г-н Гешев беше заявил, че от него трябва да се притеснява всеки нарушител на закона.

Тогава логичният въпрос е: Къде трябва да се търси корупцията? А неговият логичен отговор е: Там, където я има най-много и е най-тлъста. В правителството, в държавните институции, при висшата администрация, при местната власт, при едрия бизнес...!?

Или е най-добре акъл да не даваме и да не си правим „вятър с устата“, а да оставим времето и ние като народ, ако решим да се обединим и да си свършим работата...!

 

Цветан Цветанов напусна всички постове в ГЕРБ

 

Кметът на Хасково лукс, семеен бизнес и интересни обществени поръчки

 

Как кметове купуват служебни коли за стотици хиляди с общински пари - Разследване (28.06.2015г.)

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Недосегаемите >> Кмет на ГЕРБ си купил 5 апартамента в елитен комплекс на морето. Подаде оставка като координатор на партията

Три оставки за ден заради моралния стандарт на ГЕРБ (обзор)

Бившият кмет на Хасково Георги Иванов пред Lupa.bg: Осъдиха ме, защото пречех на Делян Добрев

Девет министри от кабинета Борисов-3 подадоха оставка

Слави Трифонов: Добре, бе, не изпитвате ли отвращение?

 

 

 


121820