Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / За неадекватни строи...
За неадекватни строително-ремонтни дейности сигнализират от „ДНЕС” в Габрово

За неадекватни строително-ремонтни дейности сигнализират от „ДНЕС” в ГабровоДоброволците на „ДНЕС” в Габрово информират за постъпили три сигнала в приемната на Движението от възмутени граждани във връзка със строително-ремонтни дейности на територията на Община Габрово. Притесненията на габровци се отнасят до липсата на координация между отделите в общината.

„Към момента по улица "Неофит Рилски" се събаря топлата връзка над улицата на машинния завод и същевременно се мете и почиства в района. А както знаете, тази улица беше асфалтирана само преди седмици”, информират доброволците на „ДНЕС” – Габрово и обобщават въпросите на своите съграждани: Няма ли да се нарани и разруши новоположеният асфалт? Защо се имитира дейност, като хората от чистотата към момента нямат работа там? Защо не се изкорениха дърветата, които са на тротоара преди улицата да бъде асфалтирана?  Няма ли да се разруши пътната настилка, ако това стане след това? 

Напомняме, че само преди месец „ДНЕС” - Габрово сигнализира с писмо кмета и ръководителя на проекта по водния цикъл на града за споменатите дървета, чиито корени са нанесли значителни разрушения на пътната настилка на тротоарите и улицата. 

„Явно развитие на нещата няма! Настояваме от името на гражданите, които ни се обадиха в приемната, строително-ремонтните дейности да бъдат координирани и контролирани от съответните служби и отдели, за да не става този хаос, който го има сега в нашия град”, заявяват доброволците на „ДНЕС” в Габрово.


1231