Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / За втори път блокира...
За втори път блокираха международния път Е- 79 във Видин заради поскъпването на винетките

За втори път блокираха международния път Е- 79 във Видин заради поскъпването на винеткитеКолона от над 200 автомобила премина по улиците на Видин и спря на изхода на града. За половин час беше блокирано движението по международния път Е 79.

Освен срещу поскъпването на винетките, протестът беше и срещу лошото състояние на пътищата в региона. Към автошествието във Видин се присъединиха и шофьори от Белоградчик. Представители на гражданските движения, организирали протеста, определиха като "дискриминационно" отношението на правителството към региона и скандираха "оставка".

Протестът е вторият във Видин, след като миналата събота беше блокиран международният път край Видин. Организиран е от граждански движения "ДНЕС", "Аз обичам Видин", "БОЕЦ", "Видин" и обединение "Единни за промяна".

Докато чакаха, протестиращите  демонстративно си нарязаха сланина, сипаха ракия и играха хора на пътя.

Някои от колите в протестното шествие бяха със залепена емблема на марка скъпи автомобили, изрязана от  хартия.

"Високи са ни цените на винетките, и не само са високи. Нямаме път, за който да си пратим винетките. Значи, сирене да си платиш, а да не ти го дадат е същата работа според мен, по този начин… Ние имаме най-лошите пътища в цяла България, имаме най-лошото качество предлагана услуга, затова не сме съгласни да плащаме"- коментираха протестиращи.

"Трябваше да направим нещо съвместно, защото Белоградчик е малък град и няма много хора, които да застанат на улицата и да протестират открито"- казаха шофьори от Белоградчик, които се присъединиха към протеста.

Източник: БНР


8151