Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Заедно със Слави и н...
Заедно със Слави и неговата едноименна песен..., този път наистина да вземем да изхвърлим боклука!

Заедно със Слави и неговата едноименна песен..., този път наистина да вземем да изхвърлим боклука!Александър Илиев - доброволец на референдум 2016 - Варна

 

Протести са нужни винаги! За да им припомним, че има народ и той е сила, а решенията и волята му трябва да се зачитат, за да отстояваме правата си, за да се борим за по-добър и сносен живот!

Какво би станало у нас, ако както в другите европейски страни, хората излязат масово по улиците и не се прибират с дни, със седмици? Ако магазините и транспортните артерии са затворени и институциите на работят, а полицията застане зад Народа? У нас сякаш това все още е химера... Ноември тръгнаха протести и бързо затихнаха.., може би временно. Запушиха устата на хората с изкуствено понижение цените на горивата... и сега пак нагоре! И нагоре! В името на монополиста "Лукойл", неговия шеф Златев приятеля му  Бойко Борисов.

Не говорим за смутове, брутални бунтове и безредици, а за мирни протести, в които участват всички граждани, част от които са и работещи в държавните  институции и органите на реда. Говорим за това, че не бива да се отказваме, трябва да бъдем настоятелни и по един интелигентен, но достатъчно категоричен начин, достойно и открито да ИМ покажем, че не желаем вече да ни правят меко казано на идиоти.

Борисов, говори уж народните лакърдии..., но бяга и е вече доста далече от народа, Каракачанов се страхува от народа, Волен дрънка глупости... от името на народа, Валери е най-новият срам и позор за народа..., Корнелия язди кобила... и се скъсва да се произнася от и в името на народа?

Всички говорят, работят, грижат се... денонощно за народа! Както се казваше по комунистическо време: ‘’Всичко в името на човека ,всичко за благото на човека“

Наскоро вицепремиерът Красимир Каракачанов пожела промени в Закона за отбраната и въоръжените сили. Той предложи при тероризъм и масови безредици... българската армия да помага на МВР. Логично е да имаме нужда от подобна защита, но означава ли това, че ако хиляди излязат на протести и не отстъпват, армията ще излезе срещу народа?!

Ако не желаем да се приберем, а разпънем палатки пред сградата на парламента, подобно на майките от "Системата ни убива", може ли да се зачете това като масова безредица? Факт е, че всякакви абсурди са възможни, когато става въпрос за действия и решения на  управляващите в нашата страна, свикнали сме с това отдавна, но трябва да спрем да се примиряваме и преглъщаме повече.

Страхуват се от нас или ни се подиграват? Или и двете. Подиграват ни се, защото нашето робско търпение ни направи беззащитни и безгласни в техните очи, а в нашите, те станаха само още по-нагли. Страхуват се, защото народната воля и дълго таеният и потискан гняв..., рано или късно всичко и всички ще пометат. Историята помни и знае. Знае и за пословичното търпение българско. Знае обаче, че и то си има... и предел, и граница!

И двете са достигнати. Отдавна при това.

Трябва ли да се страхуваме да протестираме?

Не стига, че ни мачкат всекидневно чрез фалшиви новини, чрез високи сметки, такси, глоби, ниски заплати и пенсии, с нищожна или никаква сигурност и помощ за инвалиди, възрастни хора и родители на деца с увреждания..., не ни стига това, ами сега едва ли не трябва да се страхуваме и притесняваме, че сме настойчиви в протестите си. Че не дай си боже може и за терористи, за метежници да ни обявят!?

Няма как да сме сигурни какво може властите да тълкуват като "масови безредици" и терористична заплаха?! Няма как да сме предубедени дали това няма да е просто неотстъплението на граждани, които протестират мирно, но не искат да се приберат по домовете си, докато не уважат исканията им или ще бъде използвано за саморазправа с тях!? Имаме права, искаме си ги! Имаме напълно законен, валиден и категоричен референдум, който не сме забравили, помнят, знаят го и ТЕ, знае, помни го и Слави Трифонов!

Иначе всички знаем и то отдавна кое, как и защо е по-удобно за ТЯХ – ЗА ВЛАСТИТЕ!

Удобно е ПРОМЯНА ДА НЯМА!

Заради всичко това и най-вече заради справедливостта, заради нас..., ние няма да се откажем! Ще протестираме.

Не се е отказал и Слави! Напротив...

 

        Ð ÐµÐ·ÑƒÐ»Ñ‚ат от изображението за Слави да изхвърлим боклука     Ð ÐµÐ·ÑƒÐ»Ñ‚ат от изображението за Слави да изхвърлим боклука

       Image result for Валентин Златев. и борисов лукойл     Image result for близкия приятел на Бойко Борисов - Валентин Златев

 

ВИЖТЕ видео от протестите >>

ВИДЕО >> СОФИЯ НА ПРОТЕСТ

ВИДЕО >> ПЕРНИК НА ПРОТЕСТ

ВИДЕО >> ВАРНА НА ПРОТЕСТ

ВИДЕО >> Велико Търново на протест

ВИДЕО >> Протест в МОНТАНА

ВИДЕО >> Протест в Благоевград и Петрич 

ВИДЕО >> Протест в ХАСКОВО 

ВИДЕО >> СТАРА ЗАГОРА НА ПРОТЕСТ

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Две години след Референдума: България ПОМНИ...! България иска своята СВОБОДА! Слави, време е за концерт..., този път на жълтите павета!

Още гориво... за властта! А ние… на улицата!

ХАСКОВО е на улицата! Блокираха АМ Тракия! Хиляди са на протест и днес! >> ВИЖТЕ ВИДЕО >> Протестиращите изминаха 11 км пеша в студа, минаха втората блокада на жандармерията и блокираха АМ Тракия

Тъжно е..., че мълчат за протестите в северната ни съседка. А и ние мълчим...

 

 92373