Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Замазване! >> Медсес...
Замазване! >> Медсестрите в

Замазване! >> Медсестрите в "Пирогов" с 60 до 90 лв. увеличение на заплатитеОсновните заплати на специалистите по здравни грижи в УМБАЛСМ „Пирогов“ ще бъдат увеличени с 60 до 90 лв. от 1 април, съобщи КНСБ. Това ще стане в анекс към колективния трудов договор, подписан от синдикалната организация на КНСБ в здравното заведение.

С увеличението редова сестра в отделение ще получава най-малко 920 лв. вместо досегашните 830 лв. Сестрите в детска клиника или кабинет ще получават минимално възнаграждение от 950 лв. вместо 875 лв. Заплащането на реанимационните или операционните сестри ще е най-малко 980 лв. Върху тези средства се начисляват и допълнителни възнаграждения, договорени в болницата, надбавки за трудов стаж, както и други придобивки.

Това увеличение надминава заложеното в отрасловия колективен трудов договор и е доказателство, че при правилно управление на финансите и добър социален диалог, всяка болница може не само да достигне тези нива на заплащане, но и да ги задмине, коментира председателят на Федерацията на синдикатите в здравеопазването Иван Кокалов

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Медицински сестри от болницата в Добрич подадоха оставка

Медицинските сестри продължават протестите

Цяла очна клиника във Варна напуска групово


93495