Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Започва серия от нов...
Започва серия от нови протести заради горящия завод в Пловдивско

Започва серия от нови протести заради горящия завод в ПловдивскоЖителите на засегнатите от пожара в завода край Шишманци села се вдигат на серия от протести. Това става ясно от съобщение в социалните мрежи. Недоволните от ситуацията планират демонстрации в три поредни дни – петък, събота и неделя, като и трите протеста са насрочени за 06:15 часа сутринта.

„Пожарът започна в неделя вечерта и продължава до момента. Цяла седмица очакваме становище на отговорните институции и властта, но към момента такова няма. Затова ние гражданите на община Раковски излизаме с нашето искане "Заводът трябва да СПРЕ!", се казва в съобщението за събитието.

Това е втората проява срещу инсталацията за преработка на битови отпадъци, откакто заводът пламна в края на миналата седмица. Във вторник около 300 души излязоха отново на протест в същия ранен час. Жителите от Шишманци, Белозем, Раковски и Болярино напомниха, че за поредна година има пожар в завода и въпреки безкрайните уверения, че подобни инциденти няма да се допускат, сега отново са жертви на обгазяване.

 

Източник: https://www.actualno.com/


110050