Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Заради разкритията з...
Заради разкритията за разкоша на властта! >> Прокуратурата пусна проверка и за зам.-министъра на икономиката

Заради разкритията за разкоша на властта! >> Прокуратурата пусна проверка и за зам.-министъра на икономикатаТя била за Александър Манолев и проект, финансиран по Програма за развитие на селските райони

"По повод публикация в електронния сайт „Медиапул“ със заглавие: “Частна вила с минерален басейн по евро проект? Зам. Министър Манолев отрича“ и други публикации, на 15.04.2019 г. Върховна касационна прокуратура започна извършване на проверка предвид твърденията в публикациите за извършени престъпления, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз от лице, заемащо висша публична длъжност  - Александър Манолев – заместник министър на икономиката", пише в официално съобщение прокуратурата. 

В него ще казва още: "На основание чл. 145 ал.1 т.1  от Закона за съдебната власт, Върховна касационна прокуратура изиска от Държавен фонд „Земеделие“, заверено копие от проекта, финансиран по Програма за развитие на селските райони /ПРСР/, цитиран в публикациите – „Изграждане на жилищна сграда за гости в м.“Чинар куши“ гр. Сандански“. 

В хода на проверката прокурор от Върховна касационна прокуратура ще снеме писмени обяснения от лица, имащи информация по случая, длъжностни лица от ДФЗ, работили по одобряването на заявлението за подпомагане, последващото оторизиране на плащанията, както и за спазване на задължението на бенефициента в срок от 5 години след сключване на договора да използва придобитите активи по предназначение и с оглед спазването на разпоредбата на чл. 43 ал.1 от Наредба № 30 от 11.08.2008г. за условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка „Разнообразяване към неземеделски дейности“ от ПРСР за периода 2007г. - 2013 г. 

Върховна касационна прокуратура ще възложи и на органите на НАП действия по реда на ДОПК."

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.segabg.com/hot/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Разкритията продължават! >> Вижте имението в Сандански на зам.-министър Александър Манолев, построено с европари

Разкритията за разкоша на властта продължават >> Зам.-министър отмаря в имение за половин милион с европейски пари. Прокарал си и минерална вода за басейна

ВИЖТЕ ТУК >> ПОСЛЕДНИ РАЗКРИТИЯ ПО "АПАРТАМЕНТГЕЙТ" И ДРУГИТЕ СКАНДАЛИ НА ГОДИНАТА! (ОБНОВЯВА СЕ)

 


96525