Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Защо гладува Босия?!...
Защо гладува Босия?!?

Защо гладува Босия?!?Защо гладува Босия?!?

Ей този въпрос си зададох, когато случайно видях пост на приятел във ФБ. Защо, аджеба, гладува тоя лудият, бос, белокос и белобрад старец?

Този въпрос ми зададе и десетгодишната ми дъщеря, защото го мерна случайно през рамото ми. Така че се наложи да се поинтересувам. И тогава разбрах – той изобщо НЕ Е ЛУД!

Босият се оказа един от малкото дисиденти, неосребрили миналото си, човек голям и принципен. От много години се бори с „войната” по пътищата. Сезирал е всички възможни институции за корупционната схема в Агенцията за автомобилна администрация и Министерството на транспорта, за която разполага и с документи.

Шофьорските книжки „на кило”на неграмотни, но платежоспособни шофьори са вследствие тази схема. Служителите от ведомствата са уволнени, но не след дълго тихомълком възстановени на работа. Сигнали за корупция идват и от няколко бивши шефове на Агенцията, които обаче са наказани за дързостта си с... уволнение. Безвъзвратно.

С Босия са се гаврили всички възможни институции. Разбира се, сформирана е и Комисия за борба с войната по пътищата, в чийто състав е и министрът на... земеделието и храните!

Босия иска нещо много просто – разследване на Агенцията и Министерството, и оставка на Московски, когото счита за отговорен за чадъра над тази корупционна схема, освен това вече и разпускане на Парламента след тази напразна дългогодишна борба.

Всеки ден по българските пътища умират по двама. Средна стойност два трупа на денонощие. Той умира, за да не умрат твоите и моите деца!

Когато разбрахме с дъщеря ми защо гладува Босият, тя се разплака и извика – Мамо, направи нещо!

Е, дъще, много пъти съм участвала, но сега за първи път в живота си ще организирам протест. Днес, в 18:30, пред Партийния дом.

За да мога да те погледна достойно в очите, когато ме попиташ скоро – Какво направи, Мамо?

А вие, вие какво направихте?

Б. ред. - Ива Славкова е читател на OFFNews. Писмото ѝ получихме на електронната ни поща.

 

Източник: https://offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ НАШИ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Напрежение пред парламента, поддръжници на Босия във вериги

Денят на протестите приключи с Босия

И Стара Загора подкрепи гладната стачка на Босия

Движение „ДНЕС“: 
Подкрепяме Николай Колев-Босия в борбата му срещу Системата!

Босия трябва да умре

Правозащитникът Николай Колев-Босия пред сайта на "ДНЕС": Управляват ни криминално проявени хора68428