Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Затишие... пред буря...
Затишие... пред буря! >> Мая Манолова за кметската битка в София: Не е честно да ме въвличат в политически сценарии

Затишие... пред буря! >> Мая Манолова за кметската битка в София: Не е честно да ме въвличат в политически сценарииОмбудсманът Мая Манолова дойде днес в Народното събрание, за да отчете пред журналисти работата си до момента и да покаже сигналите, които е пращала до различни институции за небостъргача на "Артекс" в "Лозенец" - "Златен век". Манолова е национален защитник от 10 октомври 2015 г., а мандатът ѝ е петгодишен. 

На въпрос на "Дневник" дали ще се кандидатира за кмет на София на местните избори тази есен, каквито спекулации има, Манолова обяви, че опитите да бъде включена в различни политически сценарии са атака срещу институцията.

"От началото на миналата година е факт, че се правят непрекъснато опити да бъда включена в различни политически сценарии и да бъда обект на политически атаки, без да съм политик и без да развивам политическа дейност. Работя единствено и само в интерес на гражданите. Мисля, че тези опити за атаки срещу институцията, които се случват през цялата изминала година и които продължават и през тази, не са достойни и не са честни по отношение на хората, които работят в тази институция, и по отношение на усилията, които и аз, и моите колеги полагаме по всеки един казус на всеки един български гражданин. Не е честно да бъде атакувана заради висок рейтинг институцията, нито да бъде въвличана в политически сценарии. Това няма да ни спре да си вършим работата, просто може много да ни ядоса", каза още Манолова.  

Според неофициална информация в софийската организация на БСП има мнения, че Мая Манолова е най-добрият вариант за кандидат за кмет на София срещу Йорданка Фандъкова от ГЕРБ. Лидерът на БСП Корнелия Нинова обаче била против. Според социалисти самата Манолова, която към момента не потвърждава дали би се кандидатирала, по-скоро би склонила да бъде кандидат на инициативен комитет с подкрепата на БСП, отколкото партиен кандидат. 

Днес Манолова отчете, че през м.г. 36 892 граждани са получили съдействие от омбудсмана, а едно от най-големите й постижения е приемането на пакет от законови промени за хората с увреждания.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.dnevnik.bg/politika/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Ще стане ли Мая Манолова кмет на София?

Смъртта на профсъюзите: Обсъждат проблемите на шофьорите без синдикат. А Мая Манолова ще се кандидатира ли за кмет на София?

БСП все още не казва дали ще предложи Маналова за кмет на София

БСП номинира ли Мая Манолова за кмет на София или опита да я прецака94482