Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Здравеопазването веч...
Здравеопазването вече е с изчерпан капацитет и без онова, дето идва с невиждана ярост

Здравеопазването вече е с изчерпан капацитет и без онова, дето идва с невиждана яростДен 10 от извънредното положение – заспиваме с новината, че при 201 заразени с КОВИД-19, от които „около 36 хоспитализирани“, от които около 20 във ВМА и Пирогов, двете от може би 10-те ни топ болници (и структуроопределящи, и част от националната сигурност, и най-най-най) са изчерпали капацитета си за прием на заразени с коронавирус. А също и че останалите ни болници към този момент не са подготвени и оборудвани с обособени отделения и с реанимационни легла за пациенти заразени с онова нещо, дето идва с невиждана ярост.

Ден 10 от извънредното положение – даренията от фирми и граждани за щаба са 800 000 лева, за ВМА – няма информация, за Пирогов – над 1,3 млн. лева и за Александровска – над 1 млн. лева. Това само за 36 хоспитализирани ли стига, от които само двама са интубирани. Десетки други болници също получават дарения всеки ден. Средствата от държавата за подготовка на болниците за онова, дето идва с невиждана ярост, клонят към нула. Но ЩЕ дойдат маските, шлемовете и защитните облекла. Малко по-бавно от онова, дето идва с невиждана ярост, ама поръчани са, шият се.

Ден 10 от извънредното положение – МЗ явно е в отпуск, с цел неразпространяване на заразата. Само Кирил Ананиев, с отдадеността на чиновник пред обедна почивка, пише наредби по заповед от щаба и премиера.

Ден 10 от извънредното положение – изобщо не знаем имаме ли още здравна каса или е доброволна смоизолация, при все, че другите болести не са във ваканция.

Ден 10 от извънредното положение – хиляди българи се удрят по челото, най-сетне схванали посланието „Останете си вкъщи!“ и се питат дали пък не беше по-добре вече да са пипнали онова, дето идва с невиждана ярост, че да се вредят до топ болница и до „луксозното“ лекарсво на Кирил Домусчиев.

Ден 10 от извънредното положение – меметата с ген. Венцислав Мутафчийски май спряха да са смешни. Но все пак стойте си вкъщи, понеже онова, дето идва с невиждана ярост, изчерпа капацитета на ВМА и „Пирогов“ още преди да е дошло.

извънредното положение  

А лекарите и сестрите ни предупреждаваха много преди ден 10 от извънредното положение, че положението в родното здравеопазване е с изчерпан капацитет и без онова, дето идва с невиждана ярост.

 

Автор: Жулиета Недялкова

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:http://skener.news 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

202 са случаите на коронавирус у нас

Вражди по време на епидемия

Триумфът на опростачването

При едночасова реч >> Борисов бесен на Радев! Обини го в егоцентризъм и популизъм

След призиви от правозащитници и Манолова, Президентът налага вето над извънредният закон: Гладът ще надделее над страха!

Манолова призова Радев да наложи вето върху текстовете за пределни цени на всички продукт

 

 

 


123181