Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Жертвата на една Цец...
Жертвата на една Цецка не стига! Цветанов & Борисов си пазят властта! (ОБНОВЕНО)

Жертвата на една Цецка не стига! Цветанов & Борисов си пазят властта! (ОБНОВЕНО)Виктор Верин 

Информационен сайт „ДНЕС“

 

Правосъдната министърка Цецка Цачева подаде оставка заради купения от нея евтин апартамент в столичния квартал "Изток". Тя бе привикана в ранни зори от Бойко Борисов..., но сама изявила  желание да се оттегли.

Майката на нацията - изгоря. Поредната акция – Спасяването на ГЕРБ и Бойко  е в ход. Играта на Премиера-слънце продължава. За народа - прах в очите, запушване на устите и нова доза подигравка. 

Жертвени глави хвърчат. Бойко разиграва за сетен път сценката – всеки съгрешил ще си понесе последствията!

И "мат‘ряла" да миряса!

Оставката на Цецка Цачева беше задължителна. Веднъж като участничка в имотния скандал и втори път след купищата лъжи и отсъствието на елементарната юридическа неграмотност която демонстрира. Има и трето, което е най-сериозното - става въпрос за безграничната корупция в държавата. А Цачева е активен участник в нея. Така както и цялата политическа пасмина. Най-вече управляващата. 

Правосъдната министърка излъга, че работата ѝ няма нищо общо с дейността на „Артекс“. 

О, има и още как! Агенцията по вписванията е подчинена точно на министерството. И точно тази агенция е извършила две седмици по-рано  нарушение по смисъла на закона при сделки на Цветан Цветанов със същата строителна фирма.

Участието на Цачева в скандала с луксозните апартаменти може да бъде квалифицирано и като престъпление, но това ще определят отговорните органи. Ако имат нужната самостоятелност и свобода, разбира се! 

В този смисъл Цецка бе така добра безропотно да се съобрази с волята на Бойко Борисов и да се превърне в жертвено агне. Роля, в която тя е перфектна. Така беше и след планираната от Борисов загуба на президентските избори.

Невзрачната и некомпетентна, но весела  юристконсултка от село Драгана се отплаща безрезервно за доверието, което ѝ гласува Борисов, изстрелвайки я до постовете – председател на НС и министър на правосъдието. Култово е нейното видео, в което във видимо нетрезво състояние изпълнява песента – Цъфнал гербер през дива малина.

Цецка дава да я лашкат.

Игра го и Майка на нацията в президентската надпревара срещу Румен Радев и бая бой отнесе.

Обича ги Бойко пионките. Тези дето може да си ги мести назад и напред. Обича ги тези алчни, но благодарни калинки. Невзрачните. Крадливите. Дето тихо и кротко дават да им отсече гузните глави, когато трябва да се спасява ТОЙ. И сега пак е същото...

Спомняте ли си как си заминаха министърът на здравеопазването Николай Петров, министърът на благоустройството Николай Нанков, на транспорта Ивайло Московски, на вътрешните работи Валентин Радев? А Валери Симеонов? А спомняте ли си как щяха да изхвърчат Теменужка Петрова и Бисер Петков? А спомняте ли си що шефове на агенции и низши калинки отлетяха...? За да го има правителството.

Сега няма как да  се церемони Бойко, когато е в тежка паника. В безизходица. На прага на страшна катастрофа за него и ГЕРБ!

Казусът с имотите на Цветанов, Цачева, Рашидов и сие е украшение на поредицата скандали и гафове (промените в Изборния закон, опростените 8 млн. за мюфтийството, убийствения закон да личните данни, поправките във формулата на пенсионното осигуряване, хаоса с общинските болници и стачната готовност на медицинските сестри и т.н), които спретнаха управляващите. Оставката на леля Цецка обаче нищо не решава, не притъпява, не удовлетворява никого, камо ли народа.

България кипи от негодувание и възмущение. От гняв и обида. България иска възмездие, вече! Страната а съсипана.

Политическата шайка на Бойко Борисов достигна невиждани висоти в своята безогледна алчност. Докара миризмата до  мърша. Властта оглозга всичко, до което успя да се домогне.

Бойко жертва пешката Цачева, за да запази царя Цветанов и властта за себе си!

Но няма как този път цялата тази гюрултия  да мине. Скандалът е чутовен!

Оставка трябва да подадат и Цветанов, и Рашидов, и кумицата. И... всички, барабар с Бойко.

 

ОСТАВКА трябва да подадат вкупом. Воглаве с министър председателя, който вече 10 години работи така, че държавата да бъде доведена до катастрофа, а неговата политически глутница да граби и пазарува луксозни апартаменти на килограм.

Агонията е пълна. Парламентът и институциите едвам кретат, партиите са в ролята на проститутки, които се пазарят и се продават. Повсеместен упадък е. Дясната ръка на Борисов, този върху когото се крепи партия ГЕРБ нагло проси извинения от обикновения българин за престъпленията си и разкоша, с който парадира.

Самозабравилите се, тези във властта трябва да си тръгнат, да се изметат. България не ги иска. Никой не ги иска.

България се обяви за предсрочни избори. Избори, които рано или късно ще има, защото народът и държавата не могат повече така, Бойко Борисов също. Колкото по-рано си отидат, толкова по-добре. За България.

А може и нещо да... посъхранят. И да се съхранят... Ако има кой да прости!

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Главният Бойко Борисов да хвърли оставка! И целият герберски клир заедно с него. СЕГА! (ОБНОВЕНО)

Бай Бойко, комунистите тьи не са по-добри от комунистите им

Борисов неадекватно бесен и нагъл, спасява себе си и властта: Те ще ми говорят за апартаменти...!

Цецо, Цецка, Вежди – новата номенклатура осъществи соц-идеала с апартаментите

 Image result for цецка цачева подаде оставка

Image result for цецка цачева апартамент Image result for цецка цачева апартамент

Image result for цецка цачева подаде оставка Image result for цецка цачева подаде оставка

Image result for цецка цачева подаде оставка Image result for цецка цачева апартамент


93870