Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Жертвите след бедств...
Жертвите след бедствията в Индонезия вече са над 1234 души

Жертвите след бедствията в Индонезия вече са над 1234 душиНай-малко 1234 души са загинали вследствие на земетресението и вълните цунами на остров Сулавеси в Индонезия, обяви агенцията за отговор при бедствия в страната, цитирана от "Ройтерс".

 

Предишният обявен брой на жертвите след земетресението с магнитуд 7.5 по Рихтер, предизвикало вълни с височина 6 метра, бе 844 души. За рязкото нарастване известиха няколко неправителствени организации още в неделя, но информацията така и не бе потвърдена.

 

Новите данни за броя на жертвите идват, докато спасителните екипи все още се опитват да достигнат някои от засегнатите места. Това създава опасения, че броят на загиналите може да се увеличи.

 

Вълните опустошиха крайбрежния град Палу в западната част на Сулавеси и създадоха хуманитарна криза и гняв заради неефективната (според мнозина) реакция на властите. Голяма част от жителите нямат храна, гориво и вода. Населението на четирите най-засегнати района е общо 1.4 млн. души.

 

 

Жертвите след бедствията в Индонезия вече са над 1234 души

© Reuters

 

 

Президентът Джоко Уидодо каза вчера, че първият приоритет за властите обаче ще е да "евакуират, намерят и спасят жертвите, които още не са намерени".

 

Източник: https://www.dnevnik.bg/


77635