Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Жители на село Атия ...
Жители на село Атия излизат на протест заради три депа за опасни битови отпадъци

Жители на село Атия излизат на протест заради три депа за опасни битови отпадъциЖители на село Атия организират в 10 часа протест срещу изграждането на три депа за временно съхранение на опасни битови отпадъци. Митингът ще се проведе на разклона на главния път в посока Атия. Министърът на околната среда Нено Димов е поел ангажимента да се срещне с протестиращите в 11.30 часа на територията на новоизградената площадка.

Инициативният комитет срещу изграждането на депото е изпратил жалба до директора на Регионалната дирекция за национален строителен контрол, до министъра на околната среда, до главния прокурор и до посланика на Швейцария у нас, тъй като става въпрос за българо-швейцарски пилотен проект за изграждане на „Общински център за разделно събиране и съхранение на опасни битови отпадъци в община Созопол“.

Недоволните жители на Атия са изпратили и петиция до община Созопол, в която настояват за провеждането на местен референдум за преместване на депата на по-подходящо място. Първото депо е за инертни и строителни материали, второто е за непотребни електроуреди, а третото е по швейцарска програма за съхранението на опасни битови отпадъци.

 

Източник:https://dariknews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Протестите на МВР - грозната жалейка на властта

Истанбул въстана и победи, а ние...!?

Протест срещу Системата – тема табу за зависимите български медии

С глупавите си закони ще ни довършат! Протести са му майката!


110813