Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Жители на столичния ...
Жители на столичния ”Младост” протестират срещу Център по наркомании

Жители на столичния ”Младост” протестират срещу Център по наркоманииЖителите на столичния квартал „Младост” излязоха на протест заради откриването на Център по наркомании, който ще бъде в района им.

 

Клиниката се мести от старото си място на ул. „Пиротска”. Пред камерата на БТВ гражданите обясниха, че изпитват огромни притеснения за своите деца, тъй като центърът за наркозависими е на метри от техните входове и градинки. Освен това в близост има детски градини и училища. Родителите подчертаха, че са забранили на своите деца да минават близо до клиниката. Освен това местните споделиха, че са ставали свидетели на разбити автомобили и мазета.

 

Въпреки това жителите са напълно наясно и разбират необходимостта наркозависимите да се лекуват, но смятат, че Столична община е взела решението да построи центъра в „Младост” без съгласието и консултацията на живущите в близост. Според тях има по-удобни места в София, където могат да бъдат настанени пациентите.

 

Директорът на държавната болница за лечение на наркомании и алкохолизъм д-р Владимир Николов обясни, че се чувства омерзен от случващото се, тъй като според него липсва състрадание и солидарност към борещите се със зависимости.

 

 

Източник: https://frognews.bg/

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Младост на протест, не иска Център по наркомании до детски градини и училища

Като всичко в България >> Според Ананиев закриването на центъра за наркомании е "преобразуване"

Европейски доклад: Младите българи употребяват най-често канабис

Публичен отчет от МЗ за Националния център по наркомании поискаха пациенти

Пациентски организации обявиха недоверието си към Кирил Ананиев


113763