Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Жителите на Лозенец:...
Жителите на Лозенец: Искаме коригиране на проекта и намаляване на височината на „Златен век”

Жителите на Лозенец: Искаме коригиране на проекта и намаляване на височината на „Златен век”Строежът на сградата „Златен век” е спрян само временно, опасяват се от Инициативния комитет „Лозенец”, които протестират срещу небостъргача.

Премиерът Бойко Борисов лично им се е обадил, за да им съобщи, че строежът ще бъде спрян. От комитета обаче изтъкнаха, че в становището за спирането не е посочено, че разрешителното е изтекло.

 

„Много се зарадвахме, докато не получихме становището на ДНСК, в което се повтаря, че се спира единствено заради някакви мрежи, отвори за рампи и т.н., което няма нищо общо с това, за което протестираме вече повече от година и половина”, коментира в предаването „Тази събота” по bTV Мариан Башур от Инициативния комитет.

 

Според него от фирмата инвеститор вече са започнали отстраняването на посочените нередности и до месец сградата ще бъде пусната. „Така не се решава никакъв проблем”, посочи Башур.

 

От Инициативния комитет настояват за спиране на строителството на сградата, за коригиране на проекта и намаляване на височината. „Благодарим на премиера за жеста, но ние не искаме жестове, искаме законност”, отбеляза Никола Вапцаров от Инициативния комитет. Според него, ако премиерът се намесва, би трябвало да поиска оставката на шефа на ДНСК арх. Иван Несторов и на заместник-регионалния министър Валентин Йовев.

 

„Изглежда сякаш, че ни казват спираме строителството, докато минат изборите, след това вече не се плашим от протести, понеже следващите избори са след още 2 г. „ отбеляза Войслав Тодоров от комитета, който е и независим общински съветник.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Мафията е държавата: Граждани посочиха съдебно решение, което опровергава ДНСК за "Златен век"

Протести срещу строежа на "Златен век"

До 4000 евро на кв. м в небостъргача на „Артекс”. Хората на ГЕРБ са действали като ОПГ

Битката на жители на "Лозенец" срещу "Златен век" продължава с нов протест

Ножът опря до кокала >> Премиерът разпореди спиране на строежа на небостъргача "Златен век"

 


95274