Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Журналистът Иван Гол...
Журналистът Иван Голунов обяви, че продължава разследванията си

Журналистът Иван Голунов обяви, че продължава разследванията сиСлед като беше освободен вчера от домашен арест, руският журналист Иван Голунов заяви, че ще продължи с разследванията си, за да оправдае доверието на всички, които са го подкрепили, съобщи БТВ.

Властите освободиха журналиста след обществена мобилизация в Русия и по света в негова защита.

Той бе арестуван миналия четвъртък по обвинение за притежаване на наркотици. Както заяви полицията, по време на претърсването са открили мефедрон и кокаин.

Наказателното преследване срещу журналиста от портала "Медуза" спря заради липсата на доказателства за участието му в престъпление. Това решение е взето поради резултатите от биологични, съдебни, пръстови и генетични изследвания.

Полицаите, които задържаха журналиста, бяха отстранени от задълженията си, докато се проверява законността на действията им.

Министърът на вътрешните работи Владимир Колоколцев обяви, че възнамерява да ходатайства пред президента за уволнението на генерал Андрей Пучков, началник на отдел „Вътрешни работи“ за Западния административен район на Москва, и генерал Юрий Девяткин, началник на отдел „Наркотици” в столичното управление на вътрешните работи.

Самият журналист настояваше, че наркотиците са му били подхвърлени. Проверката установи, че торбичките с наркотици съдържат ДНК на няколко души, но според адвоката на Голунов върху тях не са открити отпечатъците на журналиста. В допълнение и тестът за наркотици на Голунов се оказа отрицателен.

 

 

Източник:https://www.segabg.com/


102655