Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Зоран Заев заплаши с...
Зоран Заев заплаши с предсрочни избори, ако ВМРО-ДПМНЕ бойкотира промяната на името в парламента

Зоран Заев заплаши с предсрочни избори, ако ВМРО-ДПМНЕ бойкотира промяната на името в парламентаМакедонският министър-председател Зоран Заев  заяви, че, ако ВМРО-ДПМНЕ бойкотира конституционните промени за промяната на името на Македония в парламента, ще свика предсрочни парламентарни избори, предаде специалният пратеник на bTV в Македония Радослава Домусчиева.

Това беше първият коментар на премиера след края на изборния ден. Зоран Заев пое ангажимент да продължи да води Македония към членство в ЕС и НАТО.

Той поздрави тази вечер гражданите, които излязоха да гласуват на референдума за договора с Гърция и заяви на пресконференция, че волята на гражданите е неприкосновена.

 

 
<iframe width="640" height="360" src="http://embed.btv.bg/lbin/global/embed.php?v=2111719943" frameborder="0" scrolling="no" allowtransparency="true"></iframe>
 

"Надявам се, че повечето граждани са избрали европейска Македония. Ще почакаме няколко часа, ще видим резултатите", каза Заев.

По последни данни на Държавната избирателна комисия избирателната активност до 18:30 ч. е била 34,09%, или 519 435 граждани са упражнили правото си на глас.

За да бъде валиден референдумът, трябва да гласуват над половината от регистрираните избиратели, т.е. около 903 000 души.

 

Снимка: Ладислав Цветков

 

В този момент пред парламента започва големият митинг в прослава на името Македония. Той е организиран от неправителствените организации, които бойкотираха референдума.

 

Снимка: Ладислав Цветков

 

Снимка: Ладислав Цветков

 

Снимка: Ладислав Цветков
Източник: https://btvnovinite.bg/

77485