Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / "Днес": Да се изпълн...

"Днес": Да се изпълнят исканията на гражданите!От гражданско движение "Днес" настояват да се изпълнят исканията на гражданите, стана ясно от отворено писмо до медиите.

В него се казва: "Гражданско движение "Днес" продължава да подкрепя и участва в справедливите граждански протести в цялата страна. Независимо от това, че правителството подаде оставка, ние не приемаме, че нашите справедливи искания срещу произвола на монополите са удовлетворени. Оставка на правителството ние приемаме за преждевременна и по-скоро като бягство от политическа отговорност.

Обстановката в страната ще продължи да се усложнява, а напрежението допълнително да се нагнетява докато не се намери политическа воля от страна на всички парламентарно представени партии в българския Парламент за решаване на най-наболелите проблеми на гражданите на България.

Ние настояваме в рамките на този парламент и в рамките на работата на правителството вече в оставка, да започне незабавна работа по изпълнението на  гражданските искания, свързани с прекратяване на ограбването на хората от монополите дружества.

Обръщаме се към всички участници в протестите – нека не допуснем политически страсти да заглушат нашите искания!

Нека да не допускаме политически амбиции и политическа безотговорност да потушат или обезсмислят обществената енергия от недоволството, защото днес се ражда нашето бъдеще! Важно е днес всички граждани на България да бъдат на висотата  на отговорностите, които времето изисква от нас!

Още...

 


998