Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / "ДНЕС" - Кърджали с ...

"ДНЕС" - Кърджали с разяснителна кампания за предстоящия референдумГражданско движение „ДНЕС” започва информационна кампания във връзка с предстоящия референдум за ядрената енергетика , съобщи координаторът на доброволците за Кърджали Димитър Илчев.

 

Той уточни, че от Движението ще призоват гражданите, гласувайки, да упражнят своя вот и по този начин да изразят ясно позицията си като пълноправни членове на гражданското общество.

 

15 доброволци от неправителствената организация започват акция по агитиране жителите на общината да гласуват на 27 януари. Ще бъдат раздавани брошури.

 

Позицията на „ДНЕС“, е че настоящият закон за изборите е неефективен, неработещ и, като цяло, недемократичен, тъй като поставя участието на гражданите в управлението на държавата на формална основа, а практически граждански вот няма, поясни Илчев.

 

Заради това, от движението ще настояват за спешно приемане на нов закон, който да гарантира на българските граждани и данъкоплатци, че ще имат реално участие при вземането на управленски решения от национално и регионално значение.

 

Това трябва да бъде закон, който да задължи по недвусмислен начин управляващия елит да се съобразява с решението на своите избиратели извън теснопартийните интереси и политика, допълни Димитър Илчев .

 

Източик: Арда Нюз

 

16.01.2013


1762