Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / "ДНЕС" - Варна влиза...

"ДНЕС" - Варна влиза в обществения съвет по социални дейности"ДНЕС" - Варна ще се включи в работата на обществения съвет по социални дейности, след като получи покана от ресорния зам.-кмет д-р Лидия Маринова.

На среща с нея координаторите на доброволците на Движението в града  Райка Драганова и Добромир Радушев обсъдиха състоянието на социалните дейности и възможностите за бъдещо партньорство. Хубавото е, че голяма част от това, което прави общината в социалната сфера, е съвместно с НПО и граждански организации, което прави дейността прозрачна и близка до нуждите на варненци, коментира д-р Маринова.

Не бяха премълчани и пропуски и злоупотреби, като особено фрапиращ е случаят с проваленото строителство на дневен детски център с ритуалната зала в кв. „Аспарухово”, който е руина, а общината трябва да плати над 700 хиляди лв. неустойки на приятелската фирма, наета за нерегламентираното строителство, което по-късно е спряно от миналото ръководство. Провежда се и разследване на ремонта за повече от 4,5 млн. лв. в СУПЦ „Анастасия д-р Железкова”, както и проваленото строителство, заради грешки в проектирането, на защитени къщички за сираци и деца с увреждания в кв. „Владиславово”, съобщи зам.-кметът по здравеопазване и социални дейности. В разговора бе обсъдено и намерението на общината да изгради Общински приют за бездомници, като в това направление социалната дирекция има план-график за пускането му преди началото на големите студове.

Обсъден бе и въпросът с ниското заплащане на работещите в социалните заведения на територията на Община Варна,както и постигнатите договорености в Общинския колективен трудов договор.

 


1101