Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / "Шоуто на Слави": Си...

"Шоуто на Слави": Системата убива децата ни, уби медиите... убива България! Слави е заплаха за статуквото...!Аз се казвам Мирослав Милков, сценарист съм в "Шоуто на Слави" от 11 години. Имам позиция, която искам да споделя. И понеже желая тя да достигне до повече хора, помолих Слави да я споделя с вас чрез неговата фейсбук страница. Той се съгласи. Позицията ми е следната:

"Преди 11 дни майки на деца с увреждания издигнаха палатков лагер пред Парламента, защото години наред „системата ги убива“. Справедливото искане на майките е нов хуманен закон за децата и лицата с увреждания в България. Вече 11-ти ден тези майки са пред Парламента (има палаткови лагери и в Добрич, Варна, Бургас). Пред служебния вход на Парламента. И до днес при тях бяха отишли четирима депутати. Четирима, бе! Четирима!

Да сме изненадани? Едва ли – знаем си колко струват народните ни представители. Всъщност, к‘ви народни представители? Това словосъчетание трябва да бъде извадено от употреба, поне в тоя Парламент.

В събота вечер едни българи пък направиха един концерт пред хиляди други българи. И концертът не беше в България, беше в Лондон, Великобритания – в града, от който трите национални телевизии предаваха с часове кралската сватба на Хари и Мегън. Тогава имаше и специални пратеници – например Петя Дикова от bTV. В специалното студио на Нова телевизия пък Гала беше с шапка с мрежичка, типична за английския двор. Та, този концерт, който се проведе в Лондон в събота не беше отразен от българските медии. Телевизии, сайтове, вестници – пълно мълчание. За сметка на това разбрахме, че "Мамалев заедно с оригиналната ламбада весели фестивала на цацата в Кранево". Явно за медиите ни не е новина, че извън пределите на България, на едно място са се събрали хиляди българи. В най-престижната европейска зала.

А, да, не го отразяват, щото т'ва е чалга концерт на един гологлав шоумен. Да, чалга концерт, на който хиляди българи пяха „Боят настана“, „Назад, назад, моме Калино“, „Йовано, Йованке“, „Къде си вярна, ти, любов народна“, "Моя страна, моя България"...

Може би този концерт щеше да бъде отразен, ако в него не участваха Фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ и Златните момичета на българската художествена гимнастика, а участваше кравата Пенка.

Всъщност за друго иде реч – всяка една уважаваща се медия трябваше да информира своите зрители и читатели поради една простичка причина – този концерт се казваше „Системата ги убива“ и беше в подкрепа на родителите на деца с увреждания. Цялата печалба от този концерт ще бъде дарена на организацията на тези родители. Медиите ни обаче мълчат за това.

Преди 5 дни в своята фейсбук страница Слави показа историята на една достойна майка и нейния борбен син, историята на Павлина и Иван. Тази твърде показателна история за „системата, която убива“ беше споделена от хиляди и е видяна от половин милион българи във фейсбук. Обществото осъзнава, че каузата на майките не е само тяхна кауза, а е кауза, която касае всички ни. Тоталният разпад, вследствие на системата, касае всички ни. Явно медиите не го разбират или пък го разбират и мълчат по други причини.

Когато беше обявено, че печалбата от концерта в The O2 Arena ще бъде дарена за каузата на майките, пак имаше мълчание. Тогава един журналист - Иван Бакалов, написа следното във фейсбук: „Това прилича на тотална информационна завеса. Не съобщават нищо положително за Слави Трифонов, защото му оказват политическа подкрепа. Тоест – медиите са придатък на политическите партии, които виждат заплаха в Слави Трифонов. (...) Имаме си цензурирани медии пропагандатори, като по времето на комунизма.“

Аз не искам да вярвам в това, но ако е така – то медиите, за разлика от майките, системата не ги убива, а вече ги е убила."

****************************************************************************************

ЕДИНСТВЕНО НА НАШИЯ САЙТ: Въпреки медийното затъмнение! > Слави с разтърсващ концерт в Лондон за децата на България! ВИЖТЕ >>

Слави Трифонов и „Ку-Ку бенд“ предизвикаха истински фурор в Лондон. Концертът в най-голямата европейска зала The O2 Arena бе под надслов "Системата ги убива" и е в подкрепа на родителите на деца с увреждания. Цялата печалба от концерта ще бъде дарена за тяхната кауза.

20 000 души пяха заедно със Слави велики български патриотични песни, които са част от  новия диск на "Ку-ку бенд" - "Песни за българи"!

Албумът беше създаден специално за всички български училища и читалища и не се разпространява в търговската мрежа.

Всеки зрител на концерта "Системата ги убива" получи безплатно "Песни за българи". Защото тези песни ни правят българи и винаги трябва да се слушат!

ВИДЕО 1            ВИДЕО 2                ВИДЕО 3              ВИДЕО 4               ВИДЕО 5

*********************************************************************************

"Златните момичета" въодушевени от каузата на Слави

"Златните момичета" на България се включиха в чудесна кауза. Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Любомира Казанова, Ренета Камберова и Снежана Дечева бяха част от благотворителния концерт на Слави Трифонов в Лондон. Грандиозното събитие се състоя пред препълнената зала "O2 Арена".

Гимнастичките представиха своето запомнящо се шоу пред хилядите ни сънародници във внушителната зала и бяха бурно аплодирани от публиката. Събраните средства - над 2 милиона лева, ще бъдат дарени за деца с увреждания у нас.

"След благотворителния концерт в Лондон съвместно с "Шоуто на Слави" и "Ку-ку Бенд"! Каузата - приходите от концерта ще бъдат дадени на деца с увреждания в България! "ЗЛАТНИ МОМИЧЕТА", големи спортисти и човеци с огромни сърца, БРАВО! 

Най-голямата зала в Европа "The O2 Arena" в Лондон беше препълнена! Хиляди български знамена, българи, които плачат и пеят, толкова много българска енергия и толкова много любов към България! Благородна идея, направена по фантастичен начин!

Респект към всички, взели участие и дали частица от себе си за осъществяването на тази невероятна кауза!", написаха от Българска федерация по художествена гимнастика, публикувайки снимки от събитието. Въодушевената Илиана Раева пък показа и няколко видео клипове, както и написа "След концерта, изтощени и заредени... Толкова българска енергия... Фантастично... До следващата ни среща някъде по света."


ВИДЕО 1   ВИДЕО 2   ВИДЕО 3   ВИДЕО 4

 

 

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Заради невъзможност да реши проблема на децата с увреждания, социалният министър Бисер Петков подаде оставка, Борисов я прие 

Слави и Ку-ку бенд с концерт срещу системата

ЕДИНСТВЕНО НА НАШИЯ САЙТ:Въпреки медийното затъмнение! > Слави с разтърсващ концерт в Лондон за децата на България! ВИЖТЕ>>

Слави спасява децата на България!

Концертът в The O2 Arena ще бъде в подкрепа на родителите на деца с увреждания

Слави Трифонов посвещава концерта си в Лондон на децата с увреждания

Българските медии гузно мълчат за дарението на Слави от концерта в Лондон ЗА нашите деца!*

„Системата ни убива“

Медиите нарочно мълчат за дарението на Слави Трифонов*

Той е гласът на истината и алтернативата на цялата власт!

СЛАВИ: НЕ СТАВА ОТВЪН. ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕШ В ПАРЛАМЕНТА И ДА ПРОМЕНИШ ЗАКОНИТЕ

Властта се опитва да забрави и „погребе“ Слави Трифонов, заедно с мечтите и надеждите на милиони българи!

Слави осъди „Господари на ефира“ и дари парите на майките на деца с увреждания

Държавата, която убива хората с увреждания


65801