Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / „ДНЕС“ и Фондация „С...
„ДНЕС“ и Фондация „Същност“  със съвместна инициатива

„ДНЕС“ и Фондация „Същност“ със съвместна инициативаИнициатива „ДНЕС помагаме!” организира на 11 юни 2012 г., понеделник, Гражданско движение „ДНЕС“ и Фондация „Същност“.

През Целият ден доброволци от двете неправителствени организации ще помагат на хора в неравностойно положение, като ги придружават до административни и лечебни заведения, културни прояви,както и ще им съдействат за пазаруване, ремонти, почистване и подреждане на дома, разходка и др.

Засега инициативата се провежда еднократно на територията на София.

Кампанията „ДНЕС помагаме!“ е продължение на инициативата на „ДНЕС“ от есента на миналата година, когато 380 доброволци на движението от цялата страна помогнаха на 743 души с опорно-двигателни проблеми да стигнат до избирателните секции и да дадат своя вот в президентските и местни избори.

„ДНЕС“ отправя апел към гражданите, които са готови да проявят грижа и внимание към хората с увреждания, да се регистрират като доброволци в рамките на инициативата „ДНЕС помагаме!“.

Нека помогнем заедно на хората в неравностойно положение да живеят пълноценно, а не като затворници в собствените си домове!

Да бъдем съпричастни ДНЕС!


38