Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / „ДНЕС” – Габрово е е...
„ДНЕС” – Габрово е единствената НПО с покана за участие в антикорупционния план в област Габрово

„ДНЕС” – Габрово е единствената НПО с покана за участие в антикорупционния план в област ГабровоОрганизацията на Гражданско движение „ДНЕС” в Габрово получи покана от Областната администрация да се включи в програмата за  противодействие на корупцията и мерките, които трябва да се предприемат против това явление.

Писмото, подписано от Иглика Иванова–Събева – председател на Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията – Габрово и зам.-областен управител на област Габрово, е адресирано до кметовете на Габрово, Севлиево, Дряново, Трявна, до МВР Габрово, до Митническо бюро – Габрово, НАП – Габрово, РИО – Габрово, до областните дирекции на БАБХ, Българския лекарски съюз, Инспекцията по труда, ОД „Земеделие”, до Техническия университет в Габрово, Габровската търговско-промишлена палата, Областното представителство на Камарата на строителите в България, Регионална дирекция „Автомобилна инспекция”, Регионалната дирекция за национален строителен контрол и др.

„С цел превенция и противодействие на корупцията и план за действие на Областен обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията – Габрово за 2015 г., приет с решение №3 от 24.03.2015 г., Ви уведомяваме, че следва да изготвите списък с Ваши служители, отговарящи за антикорупционните мерки в съответната институция. Необходимо е списъкът да бъде публично обявен на интернет сайта Ви, а копие от него да бъде изпратено до Областна администрация – Габрово на хартиен носител.”, пише в писмото си до институциите зам.-областния управител.

Областният обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията – Габрово очаква от институциите в областта да представят до 15 юли 2015 г. доклад за постъпилите сигнали за корупция и предприетите действия за първото шестмесечие на настоящата година.

 

 


2613