Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / „ДНЕС” внесе в ЦИК з...
„ДНЕС” внесе в ЦИК заявление за наблюдатели на местните избори

„ДНЕС” внесе в ЦИК заявление за наблюдатели на местните избориГражданско движение „ДНЕС” подаде в Централната избирателна комисия заявление за участие с наблюдатели на изборите за общински съветници и за кметове, както и за паралелно провеждания национален референдум за електронното гласуване на 25 октомври.

 

За „ДНЕС” като гражданска организация, участваща активно в обществения живот на страната, е важно изборите и референдумът да бъдат прозрачни и обективни. Именно за това за пореден път по време на избори, „ДНЕС” доказва, че гражданското общество и доброволчеството не са само понятия от обществения речник.

 

Доказвали сме многократно ефективността на доброволческия принцип в работа на Гражданско движение „ДНЕС” чрез работата на горещия телефон за приемане на сигнали за нарушения в изборния процес; чрез работата на адвокатите–доброволци, оказващи безплатни консултации в приемните на „ДНЕС” в цялата страна; чрез работата на стотици доброоволци, които в рамките на кампанията ни „ДНЕС” помага” оказват съдействие в ежедневието на стари и трудноподвижни хора, и чрез доброволците, съдействащи по време на всички избори и референдуми.

 

За нас като гражданско движение, което работи и като партньор, но и като коректив на местните власти, е важно те да бъдат честно избрани. Като част от активното гражданско общество трябва да докажем, че можем да контролираме съдбата си; да заявим волята си да живеем в държава, в която гласът на хората може да бъде чуваем, а работата на властите - прозрачна.

 

Ние – от Движение за национално единство и спасение „ДНЕС”, вярваме, че само заедно и обединени в общата кауза за прозрачна и честна политика и при наличие на активно гражданско общество, можем да постигнем по-добро бъдеще за нас и своите деца.

 

Да започнем от днес!


7061