Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / 15 000 военни от 17 ...
15 000 военни от 17 страни, сред които България, участват в учение в Румъния

15 000 военни от 17 страни, сред които България, участват в учение в РумънияУчението Dacia 21 Livex, започнало вчера, ще продължи до средата на юни. СНИМКА : Ройтерс

 

Около 15 хиляди военнослужещи, от които 10 хиляди румънски и пет хиляди от 17 съюзнически и партньорски държави, провеждат военно учение в Румъния, предаде Аджерпрес, цитирана от БТА.

Учението Dacia 21 Livex, започнало вчера, ще продължи до средата на юни. В маневрите ще се включат военнослужещи от България, Албания, Франция, Германия, Италия, Великобритания, Турция, САЩ и други държави, съобщи румънското министерство на отбраната.

Учението има за цел да развие способностите на националната и съюзническата отбрана и да затвърди капацитета на румънската армия да участва в отбранителни операции, а така също и пригодността на структурите на НАТО и САЩ за бързо разполагане на военни сили с цел отблъскване на потенциална агресия.

Планираните маневри включват тактически упражнения със и без бойна стрелба, нанасяне на въздушни удари, скокове с парашут, медицински дейности и пр.

 

Източник: https://www.24chasa.bg/


150228