Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / 200 доброволци от ДН...
200 доброволци от ДНЕС следят честността на вота в региона

200 доброволци от ДНЕС следят честността на вота в регионаНАД 200 ДОБРОВОЛЦИ ЩЕ НАБЛЮДАВАТ ИЗБОРНИЯ 25 МАЙ ЗА НЕРЕДНОСТИ ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ОБЛАСТ, информира регионалният координатор на гражданското сдружение ДНЕС Виолета Белчева. 

Тя припомни, че движението започна да записва доброволци за евровота в началото на този месец, след като ЦИК го регистрира като наблюдател. От ДНЕС имат опит в изборния процес, тъй като и в предишни години събираха сигнали за нередности и помагаха на хора в неравностойно положение да упражнят правото си на глас. 

„Подписали сме споразумения с политическите сили за толерантност и се надяваме, че няма да има сериозни нарушения. Нашите наблюдатели са преминали през специални обучения. Наясно са, че трябва да следят какво се случва в избирателните секции, ще проверяват дали се откъсват номерата на бюлетините, дали има агитация, която е забранена от закона, и ще присъстват при броенето на бюлетините”, коментира Белчева. Освен наблюдатели на ДНЕС в областта за честността на вота ще следят и около 700 наблюдатели на гражданското движение „Модерна България”.

 

Елена ЧАМУРКОВА 


838