Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / 700 000 подписа на г...
700 000 подписа на гражданите срещу произвола на монополите са открити и изтупани от прахта в мазетата на Народното събрание. „ДНЕС”: Три години предишният парламент и власт нехаят

700 000 подписа на гражданите срещу произвола на монополите са открити и изтупани от прахта в мазетата на Народното събрание. „ДНЕС”: Три години предишният парламент и власт нехаятПредставители на гражданско движение „ДНЕС“ ще се срещнат утре, 19 декември 2013 г., със заместник-председателя на Народното събрание Мая Манолова. Срещата ще се състои в рамките на Комисията за взаимодействие с граждански организации и движения, която ще се проведе в зала „Запад“, сградата на пл. „Народно събрание“ 2, от 14:30 часа.

 

След три години чакане, почти изгубило надежда, Движение „ДНЕС” ще обсъди с Манолова конкретните стъпки по изпълнение на исканията им, събрали подкрепа на над 700 000 души. След години „отлежаване” в парламентарните мазета проблемите, свързани с монополистите, и поставени от хората не са загубили своята важност, както и необходимостта от максимално бързото им разрешаване. 

 

Напомняме, че през септември 2010 г. по инициатива на Движение за национално единство и спасение „ДНЕС” се постави началото на първата в България националнагражданска инициатива, по смисъла на Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. Подписката „Срещу произвола на монополите” бе внесена на 22 декември същата година по законовия ред в Народното събрание. В нея се съдържат искания за подобряване качеството на обслужване на гражданите от страна на - електроснабдяване, водоснабдяване, топлофикация и газоснабдяване.

 

В резултат на неизпълнените искания на гражданите срещу монополите, през февруари тази година се стигна до най-масовите протести в страната от 1997 г. насам.


3180