Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Безработицата е проб...
Безработицата е проблем №1 на Кюстендил, според 43% от участниците в анкета на

Безработицата е проблем №1 на Кюстендил, според 43% от участниците в анкета на "ДНЕС"Безработицата и липсата на работни места са проблем №1 на Кюстендил според 43% от участниците в анкета на "ДНЕС", проведена в рамките на инициативата "Да изберем и решим заедно проблемите на нашата община".

В проучването бяха обхванати общо 591 души. 14% от тях определят като сериозен проблем на града липсата на места за паркиране, а 13% са неудовлетворени от състоянието на инфраструктурата.

На четвърто място в класацията на общинските проблеми е чистотата и озеленяването (9,35%), а на следващите места са качеството на обществения транспорт (8,7%) и общият градоустройствен план (7,6%).

4,5% от кюстендилци са недоволни от работата на местната администрация.

Във въпрос "ДРУГО" проблемите, поставени от гражданите, до голяма степен дублират въпросите от анкетата, като извеждат на преден план един или друг конкретен проблем, вкл.:

  • Липса на възможност за професионална реализация и липса на работни места;
  • Състоянието на коритото на река Банщица, особенно в района на кв. Изток, където е превърнато в боклучарник включително и има твърдения, че там се оттичат фекални води от външни тоалетни;
  • Липсата на транспорт, особенно в празничните дни между града и лесопарк Хисарлъка – желанието е да се възобнови „влакчето“ от центъра на града по пешеходната алея до Хисарлъка;
  • Въпроси, свързани с незаконните ромски постройки в квартал Изток;
  • Недостатъчен и удобен обществен транспорт, свързващ различните квартали на града и близките села;
  • Въпроси, свързани със сметоизвозването през почивните дни – на определени местта контейнерите се препълват;

Резултатите от анкетата на "ДНЕС" ще бъдат предоставени на бъдещия кмет и Общинския съвет, които ще бъдат избрани на изборите на 25 октомври т.г.

 


6654