Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / БФС поиска безсрочен...
БФС поиска безсрочен лиценз в последния момент

БФС поиска безсрочен лиценз в последния моментБългарският футболен съюз (БФС) успя да се вмъкне в законовия срок и поиска безсрочен лиценз от спортното министерство (ММС), съобщава "24 часа".

 

На 16 януари изтече гратисният период според новия закон, в който трябваше федерации и клубове да поискат отново лиценз, като спазят изискванията, които са доста по-сложни от предишните. С тях държавата реши проблема с фантомните клубове, които съществуват само на книга и от години мъчат родния спорт.

Футболният съюз е най-голямата организация в България, като на книга има над 700 членове. Поради незаинтересованост на ръководството му повечето от тях дори не фигурираха в регистъра към министерството, като това сега ще се преодолее.

Прелицензирането е важно, защото има опасност част от отборите, особено в по-долните групи, да не успеят с документите за пролетния полусезон, който стартира в средата на февруари, и трябва да бъдат спрени за първенството.

Нелицензираните клубове нямат право да участват на конгреса на БФС на 7 юни.

Повечето централи чакаха до последния момент, за да подадат документи и това предизвика опашки в министерството, за да бъдат подадени необходимите документи.

 

 

Източник:https://offnews.bg/


120296