Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Центърът на София по...
Центърът на София почерня от протестиращи, искат достоен живот за децата си (ВИДЕО)

Центърът на София почерня от протестиращи, искат достоен живот за децата си (ВИДЕО)Стотици хора облечени в черно излязоха на национален протест по инициатива на „Системата ни убива“. Майките доведоха и децата си, за да участват в събитието. Повечето от протестиращите държаха черни знамена и балони.

Други пък стояха с лика на Бойко Борисов, Валери Симеонов и синдикалният лидер Пламен Димитров. Бяха отпечатани и думите им срещу протеста на майките.

Някои от стачкуващите разпънаха транспаранти, от които се разбира, че искат да се спре разграбването на пари от НПО-тата. На протестът беше и Петър, който днес е срещна с премиера Бойко Борисов. 

Родителите на деца с увреждания настояват за законови промени, които да гарантират достоен живот на децата им.

Те излязоха на национален протест, който тръгна от почиващото вече Народно събрание и стигна до Министерски съвет, където и днес вървяха преговори по техните искания. 

Протестиращите майки развяваха черни знамена и черни балони. Гайдари предвождаха шествието. Майките носеха и плакат с надпис "Искаме достоен живот за нашите деца". Родителите носеха черни тениски с надпис "Системата ни убива". Майки от Плевен дойдоха в столицата пред сградата на Народното събрание в знак на солидарност към протестиращите майки на деца с увреждания и опънаха 740 метра национален трибагреник по дължината на бул. "Цар освободител".

Към тяхното недоволство се включиха и рокери, както и земеделски производители, недоволни от държавните мерки за борба с чумата.

Около 500 се събраха пред Министерски съвет.

Подобни демонстрации са организирани и в други градове, включително Русе и Варна.

Източник: http://www.bnews.bg/

71224