Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Да защитим майките!...
Да защитим майките!

Да защитим майките!Писмо на Валентина Красимирова, Варна, до сайта на Гражданско движение "ДНЕС" 

 

Най-лесният начин да не решиш някой проблем е да създадеш комисия за решаването му. Това гласи едно най-древните правила на бюрокрацията. Това правило се прилага с пълната си сила и в България, особено след като станахме част от огромната Евробюрокрация. Сега вече под защитата на ЕК, ЕП и всякакъв друг европейски бюрократичен апарат българският чиновник спазва правилото, че най-добрият начин да не свърши нещо е да го обещае. Така е за всичко в България днес!

Така е и в здравеопазването, и в просветата, и социалната политика. Това, че става въпрос за истински човешки съдби, а не за реалити герои - не пречи на българските чиновници и политици да се разхождат по тези съдби без презумпцията, че понякога това е фатално. Българският политик и българският чиновник са невъзмутими и живеят със самочувствието, че те не са част от този беден, нещастен и презрян народ. И става все по-лошо!

Свидетели сме през последните няколко седмици на едно унизително отношение към родителите на деца с увреждания. Към техните майки! Тези жени, които като светици бдят над децата си от раждането им. Без да ги изоставят в някоя институция, без чувство за собственото си социално и материално благополучие и осъществяване, обрекли са на каузата да са в помощ на децата си – до смърт, защото там изходите са само два - до смъртта на детето си или до собствената си смърт. Тези майки, които не живеят с трепетите на първия учебен ден, на абитуриентския бал на приемните изпити за университет, на сватбата на детето си, на внуци. Тези родители живеят с единствената радост - децата им да са живи, да помогнат да поживеят поне още малко. На тези майки безсънните нощи не са само около някоя висока температура или някоя кашлица или възпалено гърло. На тези майки – безсънните нощи са завинаги. Без шанс! Без надежда!

Тези съвременни български героини, обрекли се на децата си и забравили завинаги, че са жени, че са граждани на тази държава. А държавата им помага поне в това - да забравят, че я има. Държавата в лицето на премиер, на вице–премиер, на шеф на „Подкрепа”, дори разглезената щерка на Софиянски им маха с досада и чакат „да се разкарат” и да не им досаждат с нелицеприятните си проблеми. На фона на грандиозните подвизи във външната политика на премиерът да го занимават с някакви си болни деца. Ами нали цяла Европа, Западните Балкани, пък и целият свят разчитат на неговия гений! Да му се махат от главата! Вицето Валерко Симеонов, който се изявява, като „специалист по всичко” също надигна глас срещу почернените български майки. Откъде-накъде ще искат обяснение, кой за колко пари от властимащите се вози на самолет? Ама кои са те?! Преди известно време един от шефовете на парламента пък не хареса облеклото им… Да не останат назад, защото иначе гласът им не се чува, се намесиха и синдикатите.

Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов коментира пред журналисти, че според него майките на деца с увреждания са заблудени, че законопроектът за лична помощ решава техните проблеми. Той допусна, че голяма част от тях не са се запознали с написаното в проекта. Точно „Подкрепа”. С цялото си безсмислие, което са днес структурите, наречени „синдикати”. Които никого досега не са защитили, а просто са копия на една организация от близкото минало, наречена Профсъюзи, която пък беше създадена от кумова срама, за да се пунтира спазване на правата на работниците… Изобщо само измислени и одеозни фигури скочиха срещу майките. Не стига това, ами в общия държавен хор се включи и една турбо кифла, съвременна капиталистическа принцеса - дъщерята на Стефан Софиянски. И на нея нещастните жени и загрозяват розовата гледка от нацъфтелите китки в центъра на София - единствената дейност на кметицата Фандъкова.

И какво правим сега? Пак разделяме България на Левски и ЦСКА? На родители на здрави и родители на болни деца? Така ли се насърчава демографията на България? Има ли кой да защити тези родители, обрекли живота си на този на болните си деца? Единствен Слави реши да дари средствата от концерта си в Лондон, но една птица пролет ще направи ли? Май е време не с дарения, а с няколко големи коли от Чистотата да се заеме и сам да започне да изрива тази тор от центъра на София. Друг шанс няма! А братята ни българи, вместо когато видят дете в инвалидна количка да се извъртат и да плюят в пазвата си 3 пъти, да станат и да защитят майките. Защото това са болните деца на България, а в живота никой не трябва да казва НИКОГА! Защо ако днес техните деца са живи и здрави, утре техните внуци, може да се разболеят. Е, тогава ще е късно! Всеки може да е на мястото на тези почернени български жени. В нашите ръце е да дадем от човещината си и сърцето си и да да защитим правото им на достоен живот в Република България! За да са живи и здрави и нашите деца и внуци! Да ги защитим, защото на този свят – всичко се връща и Бог вижда!

Да изметем боклука от жълтите павета и да защитим майките-героини!

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Слави, единствен ти застана до нас в тази жестока борба!

Системата го убива!

Арогантността и циничността на Борисов удариха дъното

Слави спазва обещанията си към майките на деца с увреждания

Съществуваме напук на Системата. Няма да се откажем!

Българските медии гузно мълчат за дарението на Слави от концерта в Лондон ЗА нашите деца!*

Брутален и циничен ВИЖТЕ>>* >> Борисов нареди хората с увреждания "да му се махат от главата"

Слави спасява децата на България!

„Системата ни убива“

Слави Трифонов ще дари парите от концерта си в Англия на Конфедерацията за защита правата на децата

Слави и хиляди българи пяха срещу Системата и за децата! Медиите грозно мълчат!

Празни приказки: Социалният министър не убеди майките на деца с увреждания, че системата ще бъде променена

ЕДИНСТВЕНО НА НАШИЯ САЙТ: Въпреки медийното затъмнение! > Слави с разтърсващ концерт в Лондон за децата на България! ВИЖТЕ>>

Слави и Ку-ку бенд с концерт срещу системата

Концертът в The O2 Arena ще бъде в подкрепа на родителите на деца с уврежданияо

"Шоуто на Слави": Системата убива децата ни, уби медиите... убива България! Слави е заплаха за статуквото...!

Слави осъди „Господари на ефира“ и дари парите на майките на деца с увреждания

Държавата, която убива хората с увреждания

Заради невъзможност да реши проблема на децата с увреждания, социалният министър Бисер Петков подаде оставка, Борисов я прие (обновена)

 


67365