Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Ден 114: Протестът а...
Ден 114: Протестът аплодира българските лекари и медицински сестри (ОБЗОР)

Ден 114: Протестът аплодира българските лекари и медицински сестри (ОБЗОР)Протестът продължава с мотото ”Нас не ни е страх!” Няма умора за недоволните от Борисов и Гешев. Протестът започна с аплодисменти за българските лекари и медицински сестри.

"Гешев - позор, очаква ви затвор!", скандират още протестиращите.


.

"Оставка! Оставка! Оставка!" - огласява площад "Независимсот" и булевард "Руски". Протестиращите поеха към Орлово гнездо.


.


.


.

Адвокат Хаджигенов напомни, че утре протестът продължава въпреки студеното време.


.

.

"Протестът срещу властта продължава и ще продължи, независимо как ще изглежда, въпреки че властта очаква да се уморим. Днес този страхлив човек Бойко Борисов поиска от НС да купи лекарство срещу коронавирус. Един предишен министър отнесе проблема с ваксините, сега Борисов иска да се откупи. Колко жалко и нещастно може да изглежда един човек в края на мандата си. Оставката му се превърна в срам. Той гледа да се разтовари от отговорност. Не се притеснявайте, Борисов! Докато сте министър-председател, Иван Гешев няма да ви докосне. За след това не гарантираме. Бързайте с договорките, защото след това ще дойдат последствията. Хората вече се срамуват да си признаят, че са от ГЕРБ. Спестете им този срам. Те не са виновни за корупцията и за срамните ви връзки. Оставка!", каза Арман Бабикян от Отровното трио.


.

Един от участниците заяви, че "корупцията вирее и на топло, и на студено, за това е тук на площада".

Т

ой обвини властите, че съдействат за изсичането на горите в България и обричат страната ни да бъде пустиня. Според него все още има шанс този процес да бъде спрян. "България все още може да бъде възстановена", смята той.


.

 

 

Исканията остават непроменени.
1. Оставка на Борисов! Оставка на Гешев!
2. Електронно, дистанционно и машинно гласуване!
3. Предсрочни избори!
4. Свикване на ВНС за промени в Конституцията!

 

Затова пак сме пред Министерски съвет! Заедно сме силни и само заедно ще успеем!
.

114 дни продължават антиправителствените протести у нас. Исканията остават същите – оставките на премиера и главния прокурор, както и предсрочни избори. Недоволстващите настояват още и за въвеждането на електронно дистанционно гласуване и свикване на Велико народно събрание за промяна в Конституцията.


Вчера протестните действия бяха поведени отново от студентите. За няколко часа те блокираха две ключови кръстовища в столицата – при Ректората и при пл. „Орлов мост“. „Министър-председателят Бойко Борисов се е изказал особено ласкателно за нас - младите хора, като казва, че не ни харесва. И ние не го харесваме“, казаха те.

 

 

Източник: https://frognews.bg/

 

 

 


139700