Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Димитър Стоянов към Сачева: Да влезем в студио и да поспорим за т. нар. джипгейт

Димитър Стоянов към Сачева: Да влезем в студио и да поспорим за т. нар. джипгейтСачева: скандалите със съветниците на президента Радев не спират. Той до този момент не е дал убедителни отговори какво точно се случва. И кои са причините той да направи този кадрови подбор на съветници, така че около тях да има някакви скандали и проблеми.

 

Не президентът даде отговор какво се случва със съветниците г-жо Сачева, а българският съд! Съдът се произнесе и определи като незаконна заповедта за задържане на г-н Узунов. По подобен начин се развива ситуацията и с г-н Милушев. Колко месеца изминаха след като управляемата прокуратура влезе в Администрацията на президента, а няма повдигнати обвинения. И няма да се спре до тук - България отново ще бъде осъдена за поредния произвол на Вашето управление. Вие и тези около Вас имате навика да раздавате присъди без даже притежавате елементарни познания и компетенции. Скандал е, че държавата търпи инсталирани фасони, които навличат проблеми и осъдителни присъди на страната ни.


Ако искате да влезем във студио и да поспорим за т. нар. джипгейт. Не случайно спраяха атаките от страна на Вашите съпартийци (съпартийци ли казах, че това за Вас няма как да е адекватно). И предполагам, че знаете много добре. Да сключиш договор за доставка на автомобил и да не посочиш в предмета на договора типа на МПС-то могат да го направят само Вашите колеги около които няма никакви скандали. Няма да е лошо г-жа Сачева да излезе в ефир и да коментира, след като е толкова компетентна, доклада на ОЛАФ за Митниците. Болка е, но тя не е за сегауправляващите, тя е болка за народа ни, който следва да плаща поразиите Ви.


А къщите за гости които скатахте? Какво се получи там? То Вашите коалиционни партньори натиснаха копчето Ви и всичко мина в забрава. А искате ли да Ви напиша за магистралите и как Автомагистрали "наема" проформа техника и работници от фирма Х, която уж не участва в строежа и всичко това е да се заобиколи Закона за обществени поръчки? И всичко това е само частица от управленския модел на ГЕРБ и ОП.


Този, който следва да застане пред парламента е министър-председателят и да отговаря на въпроси например защо освободи министрите си. Все пак по Конституция сме парламентарна република. Съдебната система също би следвало да е независима и г-жа Сачева би следвало да го знае. И тя го знае много добре, казала го през преди 7-8 години.

 

Главният секретар на президента Димитър Стоянов, Фейсбук 

Източник: https://frognews.bg/

 

 


145589