Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Драконовски мерки за...
Драконовски мерки за сигурност в столицата заради протести

Драконовски мерки за сигурност в столицата заради протести "за" и "против" ГешевДраконовски мерки за сигурност в центъра на София заради гласуването във ВСС и готвените протести "за" и "против" кандидатурата на Иван Гешев, съобщи БНТ.

Столичната полиция предупреждава за възможни затруднения в придвижването.

От 7 сутринта се забранява престоят и паркирането по улиците "Екзарх Йосиф" и "Княз Борис I". Променя се и движението на трамвайни линии с номера 20 и 22 в столицата.

От Центъра за градска мобилност съобщават, че пътниците ще могат да използват алтернативна автобусна линия № 22-ТМ, която ще спира на всички спирки по маршрута.

Висшият съдебен съвет (ВСС) ще гласува за втори път номинацията на Иван Гешев за главен прокурор. Причината - точно преди седмица президентът отказа да подпише указ за назначаването му и върна решението в ръцете на магистратите.

На първото заседание Гешев получи подкрепата на 20 от членовете на Съвета. По закон, ако и днес получи одобрение от поне 17 магистрати, този път държавният глава няма право да откаже издаването на указ.

В този час започнаха да се събират хора пред сградата на Висшия съвет съвет (ВСС) за протеста срещу избирането на Гешев за главен прокурор.

В 10.00 часа се очаква да започне пленумът, на който ще се прегласува изборът на Иван Гешев за главен прокурор. Районът около сградата е отцепен и трамваите по ул. „Екзарх Йосиф“ не се движат. Полицейското присъствие в района на ВСС е засилено.

 

Източник:  www.24chasa.bg

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

ВСС гласува за втори път номинацията на Гешев за главен прокурор

И второто гласуване за Гешев ще е под обсада от протести

Двойно по-малка е подкрепата за Гешев на „трудовите колективи“ от обявената

Гешев се лишава утре от един глас "за" и един "против"

Манолова: Видя се, че едноличната власт може да бъде победена

 

 

 

 


116825