Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ГЕРБ-желязото, Георг...
ГЕРБ-желязото, Георги Марков с нова шизофренност! >> Бойко, обади се на Меркел и Макрон! Президентът  готви пуч с платени метежници

ГЕРБ-желязото, Георги Марков с нова шизофренност! >> Бойко, обади се на Меркел и Макрон! Президентът готви пуч с платени метежнициБойко Борисов по най-бързия начин да информира канцлера Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон за случващото се в България. Това апелира премиера депутатът от гражданската квота на ГЕРБ Георги Марков.

"Борисов трябва на срещата на върха на европейските лидери в края на седмицата в прав текст да информира колегите си, че в България се готви пуч от платени метежници, начело с президента Радев", каза пред ПИК бившият конституционен съдия.

"Той лично трябва да информира и то още тази вечер, г-жа Меркел и г-н Макрон, че държавният глава на България е ПРЕВРАТАДЖИЯ, който в нарушение на Конституцията, в парламентарна държава, призовава към метеж и нарича премиера и главния прокурор на държавата, които са законно избрани, "мутри" и "мафиоти"", апелира Марков към премиера.

"Борисов не трябва да се церемони с този неуравновесен президент и да поиска от лидерите на ЕС, пълната му международна изолация. Бойко е най-лоялният пример за ЕК и с най-дълъг опит, заедно с Меркел и Орбан. Те му дължат тази подкрепа", допълни той.

Според него, още днес, външният министър Екатерина Захариева, трябва да информира посланиците на ЕС у нас за създалата се ситуация и действията на Румен Радев. "Излизайки от своите конституционни правомощия, държавният глава готви преврат с платени погромаджии".

"От днес България НЯМА ПРЕЗИДЕНТ! Призовавам правителството и депутатите от мнозинството да не изпълняват неговите актове", завърши емоционално Георги Марков.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://pik.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Защо замлъкна ГЕРБ? Наиситина ли мислят, че някой иска да убие Борисов

Сценарият на Радев: Тежки репресии. Арест за Борисов, министри и кметове. Посягат на премиера в следствения арест

Георги Марков и ГЕРБ изтрещяха! >> Ще се опитат да убият Борисов

 

 


130251