Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Гешев нападна Бойко ...
Гешев нападна Бойко Атанасов след въпрос на Цацаров

Гешев нападна Бойко Атанасов след въпрос на ЦацаровИ в прокуратурата има политически ангажирани лица ,недобросъвестни към съдебната власт. Това каза кандидататът за главен прокурор Иван Гешев по време на изслушването си пред Пленума на ВСС в отговор на въпрос във връзка с медийни публикации за негови банкови сметки извън страната и разпространени аудиозаписи, цитиран от Агенция „Фокус“.

Въпросът към Гешев бе зададен от главния прокурор Сотир Цацаров. Той заяви, че след публикуването на неистинските документи във въпросния сайт за банкови влогове и след разпространението им в други сайтове, както и след опровержение от пресцентъра на прокуратурата, е извършена проверка. Цацаров попита кой е следователят, чието име не се споменава в изнесен стенографски запис. Кандидатът за поста главен прокурор Иван Гешев уточни, че в стаята е имало четири прокурора, обвиняем и защитник, както и следовател, който води разпит.

"Това, което се показва, е привличане и разпит, конкретизация на обвинение плюс разпит. Този следовател е Бойко Атанасов. Знам ситуацията, която след това се развива и се е развила. Защо го има този запис. Неудобно ми е да го споделям пред широката общественост, защото е срамно за съдебната власт и прокуратурата – и в прокуратурата има политически ангажирани лица, недобросъвестни към съдебната власт“, отговори на въпроса на главния прокурор Иван Гешев.

"Твърденията за свързаност между Александър Ваклин и жената до мен са проверени от Антикорупционната комисия, Инспектората и прокуратурата", отговори Гешев на въпрос дали Александър Ваклин е имал отношения с жената до него.

„Надявам се да има отношения само с мен. Сериозно – ще отговоря, че по този случай това е част от тези неща, които отговарям за копроматни атаки, хибридни и други. Това, което казвам тук в момента е част от различните сигнали, жалби, пасквили, копромати и всякави други“, каза още Гешев, цитиран от "Фокус".

„Тези твърдения бяха проверени от Антикорупционната комисия, от Инспектората на ВСС, от прокуратурата и има произнасяне. Този свидетел в публични изявления заяви, че не познава жената, с която живея на семейни начала и с която за съжаление не ми остава време да сключа граждански брак.

 

 

Източник:https://m.fakti.bg/


115345