Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Господа управници, п...
Господа управници, прав ви път

Господа управници, прав ви пътПозиция на Рангел Ингилизов, Варна

 

Социалният министър Бисер Петков подаде оставка след като се срещна с майките на деца с увреждания и им обеща, че ще изпълни всички техни искания. Вече близо десет дни, отхвърлените от държавата родители протестират с палатков лагер пред Народното събрание. За това време при тях са се спрели десетки любопитни чужденци, тук-там някой съпричастен българин и едва четирима депутати. От 240! Медиите ги отразиха само в началото и то ей така от немай къде, а този понеделник една от най-гледаните новинарски емисии на бТВ започна с „епохалната новина“, че кравата Пенка ще живее. НО! Никой не попита дали Иван, който страда от церебрална пареза, Николета, която не вижда, Красимир, който е прикован в инвалидна количка ще живеят. За техните съдби и животи са говори само по Коледа и Великден или ако някоя депутатша им занесе торба с шоколади и пакетче чипс.

Господа управници, представете си, че вашето дете живее, приковано в количка, с пареза, не вижда, не чува, не разбира дори какво се случва около него. И всичко това с има-няма 150-200 лева на месец. Представете си, че всеки ден трябва да обикаляте по институции, защото вашето дете или внуче е болно. Представете си как през няколко години се налага да доказвате пред ТЕЛК комисия, че 10-годишният ви сладур, останал без крака, все още е в същото състояние. Представете си да хлопате на затворени врати, да срещате погледите на отчаяни от живота чиновници и да осъзнаете, че тази държава убива. Системата ви убива!

Господа управници, животът е суров и не пита. Лошите неща идват като ястреб, а хубавото се влачи като костенурка. Нито един от вас не е застрахован да изпадне в такава ситуация. Да не дава Господ. Но и такива неща се случват. Защо тогава си затваряте очите толкова дълго време? Защото тези майки не са от целевата ви група гласоподаватели?

Що за наглост би било това един министър, който трябва да се грижи за благоденствието на тези болни, измъчени деца да обещае, че всичко е наред и след това да подаде оставка. Не е ли съмнително или странно? Вариантите са два:

ПЪРВО. Правителството не иска да изпълни поетите обещания. Кралят се е обадил на Петков и му се е накарал, както се кара на депутатите, на МВР, на кметовете и му е поискал оставката. Болните деца не са приоритет на премиера, той се интересува от международното положение и как изглежда, докато рита футбол. Безчовечно, но напълно естествено, наблюдавайки поведението на министър-председателя през последните месеци, дори години.

ВТОРО. Бисер Петков се е проявил като долна мишка и се е изплашил, че няма да се справи с поетите обещания. Възможно е. Той добре осъзнава, че тези жени са отчаяни, че те се борят за оцеляването на най-милото си - на децата си, че те нямат какво да губят и ще направят и невъзможното, за да извоюват правата си.

Може би, господа управници, забравяте нещо. Който и да седне на креслото на Бисер Петков, ще се изправи пред същата ситуация. Майките няма да се откажа, няма да се дръпнат назад и да свият палатките. Напротив. Ще се увеличават. С всеки изминал ден. Независимо, че ги игнорирате, независимо, че вашите медии ги игнорират. Те ще са там и ще продължат.

Господа управници, вървете си! Вървете си по-бързо, защото палатките пред Народното събрание няма да намаляват. Към родителите на деца с увреждания ще се присъединят и хората, разочаровани от убийството на референдума, и учените от БАН, получаващи мизерните 400-500 лева заплата, и пенсионерите, оцеляващи с минималното, и лекарите, и учителите, и шофьорите. Те също застанат пред вратите ви, за да ви покажат, че така не може. Че времето ви изтече, че е време да си вървите.

Тези дни в най-голямата зала в Лондон О2 Слави Трифонов изнесе грандиозен концерт и обеща парите, събрани от това събитие да бъдат дадени на родителите с увреждания. Освен паричната подкрепа, единствено Слави застана открито зад тях. Финансово и морално. А къде сте вие? Криете се по дупки, подавате оставка, бръщолевите безсмислици пред платените медии.

Господа управници, времето ви изтича.

Вървете си! Сега! Веднага!

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Слави, единствен ти застана до нас в тази жестока борба!

Системата го убива!

Арогантността и циничността на Борисов удариха дъното

Слави спазва обещанията си към майките на деца с увреждания

Съществуваме напук на Системата. Няма да се откажем!

Българските медии гузно мълчат за дарението на Слави от концерта в Лондон ЗА нашите деца!*

Брутален и циничен ВИЖТЕ>>* >> Борисов нареди хората с увреждания "да му се махат от главата"

Слави спасява децата на България!

„Системата ни убива“

Слави Трифонов ще дари парите от концерта си в Англия на Конфедерацията за защита правата на децата

Слави и хиляди българи пяха срещу Системата и за децата! Медиите грозно мълчат!

Празни приказки: Социалният министър не убеди майките на деца с увреждания, че системата ще бъде променена

ЕДИНСТВЕНО НА НАШИЯ САЙТ: Въпреки медийното затъмнение! > Слави с разтърсващ концерт в Лондон за децата на България! ВИЖТЕ>>

Слави и Ку-ку бенд с концерт срещу системата

Концертът в The O2 Arena ще бъде в подкрепа на родителите на деца с уврежданияо

"Шоуто на Слави": Системата убива децата ни, уби медиите... убива България! Слави е заплаха за статуквото...!

Слави осъди „Господари на ефира“ и дари парите на майките на деца с увреждания

Държавата, която убива хората с увреждания

Заради невъзможност да реши проблема на децата с увреждания, социалният министър Бисер Петков подаде оставка, Борисов я прие (обновена)

 

 

 

 


66295