Гражданско Движение ''ДНЕС''

Граждани и власт

Начало / Инициативи - Граждани и власт
Граждани и власт


Протести


Стартираме нова рубрика "ПРОТЕСТИ", в която ще може да прочетете всичко за различните недоволства и бунтове на българските граждани срещу недъзите на системата.

Какво каза Слави?

Какво каза Слави?


От години Слави Трифонов води жестока война с пороците и небивалиците в нашата държава, както и срещу амортизираната политическа класа в България.

Местни избори 2019

Местни избори 2019


Местните избори в България през 2019 година са редовни избори за определяне на кметове и съветници в общо 265 общини.

Национален референдум, иницииран от „Шоуто на Слави” - 6.11.2016 г.

Национален референдум, иницииран от „Шоуто на Слави” - 6.11.2016 г.


Гражданско движение “ДНЕС” е основен партньор за провеждането на подписката за Референдума на "Шоуто на Слави". Движение „ДНЕС” се ангажира с организацията на подписката за референдума и координацията на цялата мрежа от доброволци

За отмяна на лятното часово време

За отмяна на лятното часово време


На 23.02.2016 г. "ДНЕС" внесе официално в Министерския съвет писмо, с което се настоява да бъде отменено ПМС №94/13.03.1997 г., въвеждащо лятното часово време.

Споразумения за толерантност

Споразумения за толерантност


По традиция, преди важни за България избори, „ДНЕС” призовава политиците публично да изразят своето отношение към порочните изборни практики, като купуване на гласове, неясно финансиране, оказване на натиск върху групи избиратели и други.

Референдум

Референдум "ДНЕС"


Гражданска инициатива за допитване до за проучване на общественото мнение по ключови за развитието на страната въпроси, вкл. в сферата на изборното и антимонополното законодателство, обществената сигурност, икономическата и социалната политика и др.

"Единна България"


Инициативата „Единна България” стартира през есента на 2013 г. и привлече редица общественици, изявени личности, граждански, синдикални и работодателски организации.

Граждански избори

Граждански избори


В София бяха организирани първите по рода си граждански избори за народни представители в България