Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Гражданите продължав...
Гражданите продължават да са доволни от кмета на Пазарджик

Гражданите продължават да са доволни от кмета на Пазарджик



След като победи убедително още на първия кръг на местните избори с 70%, кметът на Пазарджик Тодор Попов продължава да получава одобрение от гражданите. Работата на кмета е получила оценка много добър 4,96. Оценките за Общинския съвет и общинската администрация са добри – съответно 3,99 и 4,22. Това сочат данни от представително за населението на община Пазарджик проучване. Резултатите от мониторинга на тема "Удовлетворение от местната власт" бяха представи от експерти на Движение "ДНЕС", а проучването е направено от ЕСТАТ в периода 20 април –2 май 2012 год., като са обхванати 487 лица над 18 години. Според проучването кметът се радва на много голямо одобрение – 72% са оценили работата му като много добра и отлична, а 86% не биха го сменили, ако зависеше от тях.
За Общинския съвет висока оценка – много добра и отлична, са дали 24% от запитаните, а 40% са декларирали удовлетвореност от работата на администрацията и са й писали 5 и 6.
 
Като основни проблеми, наложили се в общината, са посочени икономиката и безработицата. Средната оценка на икономическото състояние на община Пазарджик е 3,63, като през 2010 година при аналогично проучване резултатът е бил по-висок – 3,73.

Пазарджик е добро място за живеене според 59% от анкетираните. Най-критично настроени са младежите и хората в активна възраст.

Проучването на ДНЕС е направило и анализ на материалите в три местни медии: вестник "Знаме" и две интернет издания – "ПАмедия" и "Виделина".  Анализирани са 116 публикации, като най-голям дял сред основните проблеми, обект на медийно внимание, имат темите за финансите на общината – 26% от всички публикации и за инфраструктураната и благоустрояването – 13%. 

19 юни 2012

 

Цялото изследване

 

Източник: PAmedia


1352