Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Гражданската приемна...
Гражданската приемна на „ДНЕС” в Разград разширява дейността си

Гражданската приемна на „ДНЕС” в Разград разширява дейността сиНа 16.03.2012 г., в гр. Разград се проведе брифинг на местната структура на Гражданско движение „ДНЕС”. На брифинга бе обявено разширяване дейността на приемната. Беше представена адв. Тодорова, която ще продължи заедно с адв. Борисов доброволно да сътрудничи на Движението, оказвайки правна помощ по казуси, касаещи вече не само монополите, а и други. Поканихме всички граждани да дойдат в Приемната за безплатна правна помощ от доброволците-адвокати относно:

  1. 1.  Проблеми с монополисти
  2. 2.  Некоректни интернет доставчици, кабелни и мобилни оператори
  3. 3.  Взаимоотношения с банки и застрахователни дружества
  4. 4.  Пътнотранспортни произшествия и проблеми с градския и междуградски транспорт
  5. 5.  Трудово-правни спорове и трудови злополуки
  6. 6.  Проблеми с НЗОК и увреждане при оказване на медицинска помощ
  7. 7.  Обезщетения по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди, причинени на гражданите
  8. 8.  Имотни измами
  9. 9.  Попълване на документи, изисквани от администрацията, и консултации по европроекти.

Гражданската приемна на Движение „ДНЕС” в Разград разширява дейността си, като занапред, освен за проблеми с монополисти и мобилни оператори, жителите на града ще могат да подават сигнали и жалби за некоректни интернет доставчици и кабелни оператори, пътно-транспортни проблеми и произшествия, трудово-правни спорове и условия на труд, взаимоотношения с банки и застрахователни дружества, проблеми с институциите, медицински грешки и др.

Това стана ясно на пресконференция, която областният координатор на „ДНЕС” в Разград даде на 16 март 2012 г. Пред местните медии бяха представени резултатите от едногодишната дейност на гражданската приемна и беше съобщено за решенията на последното Общо събрание на движението, вкл. за промяната на името на организацията, която вече ще се казва „Гражданско движение ДНЕС – Общество срещу произвола”.

На разположение на разградчани в гражданската приемна на „ДНЕС” ще бъдат двама адвокати-доброволци - адвокат Тодорова и адвокат Борисов, които ще приемат жалби и сигнали всеки делничен ден от 8.30 до 13.30 часа, в офиса на движението на ул. „Цар Асен” № 5, както и на тел. 084/ 660097.


956