Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Граждански „референд...
Граждански „референдум” организира „ДНЕС” в цялата страна

Граждански „референдум” организира „ДНЕС” в цялата странаГражданско движение „ДНЕС” стартира от 24 януари национална инициатива „Да изберем и решим заедно проблемите на нашата община”. 

 

През месец февруари във всички областни градове и в по-големите общини доброволци от „ДНЕС” съвместно с медиите ще проведат анкета сред населението, чрез която гражданите ще посочват основните проблеми на тяхната община. Така „ДНЕС” ще стимулира гражданската инициатива, а поставените проблеми ще бъдат класирани и внесени за обсъждане и разрешаване от кметовете и председателите на общинските съвети съвместно с гражданите.

 

Чрез допитването в цялата страна „ДНЕС” и регионалните медии ще положат основата на нов тип диалог с управляващите, чрез който общинските администрации наистина да станат институцията, в която мнението и гласът на гражданите са приоритет, за да се разрешават поставените от тях проблеми.

 

Инициативата ще продължи до края на месец февруари като финалните резултати ще бъдат обобщени за цялата страна и представени официално.


4733