Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Гражданско движение ...
Гражданско движение „ДНЕС“ – Габрово подава ръка на Общината

Гражданско движение „ДНЕС“ – Габрово подава ръка на ОбщинатаГражданско движение „ДНЕС“ – Габрово подава ръка на Общината.

Местната структура на движението е готова да помага чрез свои експерти в решаването на конкретни проблеми на хората и да подкрепя местната власт за вземане на правилните управленчески решения.

Те вярват, че когато местната власт и гражданското общество работят като партньори по наболелите проблеми, успешното им разрешаване е гарантирано.

Това стана ясно от входирано писмо до кмета на Габрово, изпратено от областния координатор на „ДНЕС“ Анатолий Антов.

В писмото до кмета Таня Христова пише:

„Гражданско движение „ДНЕС” Ви поздравява с встъпването в длъжност! Пожелаваме Ви мъдро управление, прозрачна политика и успешна работа в интерес на всички граждани на общината!

Благодарение на регионалната си мрежа, „ДНЕС“ има дългогодишен опит в проучването на обществените нагласи в регионален и национален мащаб. Сред по-големите инициативи на движението в тази насока са „Мониторинг на местната власт“ и „Да решим заедно проблемите на нашата община!“, в рамките на които „ДНЕС“ търси отговор на въпросите: „Доколко съвпадат дневните редове на гражданите и на местната власт?“ и „Кои са ключовите проблеми на отделните общини, които най-спешно трябва да бъдат преодолени?“.

На база проведени анкети и срещи с гражданите се обобщават основните и най-важни за решаване проблеми, които се поставят на вниманието на народните представители от съответния избирателен район, кметовете, областните управители, председателите на общинските съвети и на групите в тях.

Целта на проучването е да се групират проблемите на общината, като се започне от глобалните и се стигне до конкретните. За всеки ще се търси реално решение с помощта на експерти и специалисти от Гражданско движение „ДНЕС”.

Идеята е инициативата да подкрепи местната власт за вземане на правилните управленчески решения, а не да се конфронтира с нея. Анкетите са осъществени с помощта на доброволците на „ДНЕС” от областните организации на движението, както и със съдействието на регионалните медии.

В приложението представяме на Вашето внимание резултатите от анкетно проучване, осъществено в периода 15-30 септември 2015 г., проведено чрез онлайн анкети (вкл. в партньорство с медии) и чрез доброволци на „ДНЕС“.

Надяваме се на Вашето внимание по поставените от гражданите проблеми и в тяхното неотложно решаване. Вярваме, че когато местната власт и гражданското общество работят като партньори по наболелите проблеми, успешното им разрешаване е гарантирано.“

Проблемите на Габрово


7622