Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Гражданско движение ...
Гражданско движение „ДНЕС“ - Варна обсъжда с кмета проблемите и бъдещето на града

Гражданско движение „ДНЕС“ - Варна обсъжда с кмета проблемите и бъдещето на градаНа среща с кмета на Варна Иван Портних,  представители на доброволците на Гражданско движение „ДНЕС“ в града,  обсъдиха основните проблеми, върху които се акцентира в приемните на Движението.

Целта бе да се набележат не само кардиналните въпроси, но и да се потърсят оптималните начини и форми за  тяхното решаване от страна на местната власт и с помощта на обществените организации и правителството. Набелязани бяха няколко направления, по които да се търси съдействието и на министри и депутати.

Сред основните приоритети бяха посочени ремонтът на спортна зала във връзка с домакинството през 2015 г. на голяма международна проява по волейбол, Юнашкият салон и запазването му като емблематично средище на варненския спорт, законодателни промени за ползването на минералната вода от общините в Североизточния регион, заустването на отпадните води от курорта Златни пясъци, облекчаване на движението в района на „Кабакум” с възстановяването на стар път по крайбрежието, поетапното отваряне на пристанището до второ кейово място, за което не са необходими средства, а само доброто желание на управляващите.

Сред обсъжданите теми бяха още бъдещето на т. нар. „Дупка” по централната улица "Княз Борис" от проекта на някогашния Търговски дом, свлачището до "Трифон Зарезан", както и ремонтът на булевард 3-ти март и подобряване на улична инфраструктура във Варна.

 

 

 

 

На срещата координаторите на доброволците на Движението Райка Драганова и Добромир Радушев предложиха създаването на обществен съвет към кмета, който да поставя и съдейства на общинската управа за решаването на важни за града и хората проблеми, които гражданите поставят на дневен ред. След като се консултира изграждането на структурата и начина и на работа на съвета, идеята ще бъде обсъдена от всички обществени организации, които имат желание да се включат в неговата работа, за да помогнат за възраждането на Варна и връщането на славата му на морска столица.

 


1103