Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

КОЙ и колко милиона превърнаха позора Валери от нищожен и безполезен политик в основен крепител на новата властова конструкция: Бойко-Валери-Киро?

КОЙ и колко милиона превърнаха позора Валери от нищожен и безполезен политик в основен крепител на новата властова конструкция: Бойко-Валери-Киро?Коментар на Правда Великова 

 

Точно преди една година собственикът на Български морски флот и председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците Кирил Домусчиев обяви, че ще съди Валери Симеонов. В профила си във "Фейсбук" Домусчиев тогава пише: “Симеонов води по медиите с голяма арогантност поредната си клеветническа кампания срещу мен и БМФ. В същото време с колеги работодатели отчетохме, че не виждаме нищо полезно свършено за бизнеса в България от този човек в новото му амплоа на вицепремиер"!!!

 

Следва: "Некомпетентността и арогантността му са отчайващи, а опитът му да бъде специалист по всичко, обикаляйки множество телевизии, буди усмивки. От турове по медии и плажове остава ли му време да свърши нещо практически полезно за държавата?!" пита иронично Домусчиев.

 

Симеонов спечели - Домусчиев ще плати 55 млн. лева на държавата заради „Български морски флот“

 

Ей, дето казва народът – много вода може да изтече за една година. Кирил Домусчиев вече е на друго мнение. Дрязгите са изгладени и забравени. И ето сега, днес бизнесменът стои чинно зад Валери, пази му вече и гърба даже е готов, заедно с доносника-ченге Евгени Иванов, да изкара 20 000 души да бранят... същия този арогантен и некомпетентен човек?!

Що за метаморфоза? Представяте ли си я!? Аз не мога, не съумявам. Не разбирам как точно става всичко това? Но очевидно силата на парите е неограничена, всеобхватна е. Ако трябва да използваме думи на самия Валери – това е очевидно същинския тюрлюгювеч! А не този от протеста на майките и гражданите.

  

Симеонов: Когато политическият съвет реши и поиска оставката ми - ще я подам

 

А помните ли реалната война, дето се разрази между Симеонов и Домусчиев само преди няколко месеца?

Тогава Валери обяви редник Киро (Кирил Домусчиев) за „нагъл крадец“, а бизнесменът го нарече "лъжец"... Ставаше дума за едни 55 милиона, които Домусчиев се опитваше да си спести и да не ги плати, а държавата правеше всичко възможно да му подари тези пари. Тогава Симеонов го играеше „доброто ченге“ и уж защитаваше интересите на държавата! Пошумя, пошумя, повика, покрещя... и като му напълниха и затиснаха устата с... пари  млъкна.

Да, ама и това не е всичко! Покрай тези 55 млн. лв, политическите циркове и ветото на президента за отмяна на поправки на приватизационния закон, така и никой не се сети, а и явно не иска да търси едни други 984 млн. лв., дадени на Домусчиев.

На конкурса за кораби за ВМС (Военноморски сили на България), фирмата на Домусчиев спечели срещу себе си - като единствен кандидат... и след това отказа да подпише договора, защото в цената не е включено ДДС.

Възниква въпросът, ако в тръжната документация беше записано, че по желание на кандидата ще се увеличи цената с 20%, до почти 1 млрд. лв, дали другите кандидати биха се отказали? Освен това горната схема е  нарушение и на тръжната процедура! По този начин заради проблема с данъчното облагане управляващите увеличиха цената от 820 млн. лв. за 2 кораба на 964 млн. – със стойността на ДДС-то. Пък и да попитаме колко са ни нужни тези кораби!? При положение, че милиони българи мизерстват и нямат средства за храна, за лекарства, за добро лечение...

Редовно си казваме, че нашата държава е ненормална. А напоследък виждаме, че и в нашата ненормалност има още ненормалност. Историята на Валери Симеонов и Кирил Домусчиев доказват това твърдение. Историята, типична за България, подкрепяна и насърчавана  от КРЪСТНИКА Бойко Методиев Борисов. Вдъхновител, създател и основен стожер на Българската олигархия. Основател на новия управленски и властови триъгълник Бойко-Валери-Киро!

Related image

А помните ли сърцераздирателното и умилително мъркане на Киро  Домусчиев, когато Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов му харизаха едни 5 млн. лв, да си направи трибуна „Моци“ на стадиона в Разград?

А говори се, че като отплата Домусчиев пък ще построи стадион на Бистришките тигри. Е да, оставаше Бойко и държавни пари за своите любимци да отпусне и усвои!

Мобилизация! Това направи и обяви премиерът Бойко Борисов. Който има да си  плаща вересиите сега е моментът. Сега трябва да се спасяват и Бойко, и Валери, и Контрукцията цяла.

 Image result for валери симеонов: боли, не боли - това е истината

Няма да чуем истината ако сами не я казваме. И да, прав е Валери Симеонов – истината боли. Истината - тежката, натрапчивата и засилваща се от ден на ден е: Народът иска всички да си ходят. Не само Валери, а и Бойко, и Корнелия, и  Каракачанов, и Волен, и леля Цецка, и всички, всички..., барабар с онези 240 търтеи в Парламента и още рояци министри, зам.министри, шефове на агенции, комисии, областни управители и още хиляди самозабравили се чиновници-гадини.

Е, какво друго, освен: ОСТАВКА! ВЪН! НЕЗАБАВНО!

Image result for Valeri Simeonov

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Кирил Петров Домусчиев е български бизнесмен и индустриалец, собственик на Лудогорец (Разград)

Баровец с милиони бута Разград към "А" група

Домусчиев защити Симеонов от майките и обяви синдикатите за вредни. Работодателските организации искат отпадане на квотата за хората с увреждания

Олигархията застана плътно зад Валери Симеонов

Бизнесът подкрепи Валери Симеонов да не подава оставка

Симеонов: Когато политическият съвет реши и поиска оставката ми - ще я подам

Щом Валери Симеонов ще оглави съвета за хора с увреждания, Киро Гела да оглави отдел „наркотици“ при ГДБОП

Позорният списък* >> Кой освен „Българска домашна ракия” подкрепя Симеонов (ПОИМЕННО)

Правителството вместо да изключи един бушон, ще изгърми трафопоста!*

Циркаджията* >> Валери Симеонов: „благодаря на „домашна ракия“! Протестът беше тюрлюгювеч!

Време за изтребление

„Крадецът“ подкрепя „Лъжеца“!

Защо Борисов пази Валери Симеонов? 

Властта готви удар срещу майките и народа* >> КРИБ заплашва да изкара 20 000 на контра протест срещу майките

 

 

 

 


80011