Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Липсата на места в д...
Липсата на места в детските градини е проблем №1 за столичани, показва анкета на

Липсата на места в детските градини е проблем №1 за столичани, показва анкета на "ДНЕС"Липсата на места в детските градини е проблем №1 за жителите на София, показва анкета на "ДНЕС", проведена в рамките на инициативата "Да изберем и решим заедно проблемите на нашата община".

В анкетата се включиха 1323-ма столичани, като 24,4% от тях посочват именно липсата на места в детските градини като ключов проблем за града.

На второ място по важност столичани посочват недостатъчния брой на местата за паркиране и липсата на многоетажни паргинки (21,8%), а на трета позиция се нареждат неподдържаните вътрешни улици в кварталите (11,6%).

Замърсяването на въздуха (9,7%), недобре поддържаните зелени площи (6,7%), липсата на канализация в крайните квартали (5,9%) и неконтролируемата популация на бездомни кучета (4,4%) са следващите по важност проблеми, посочени от анкетираните.

С по около 3% място в класацията на проблемите на столицата се нареждат лошо планираните ремонти (разкопаването на новоасфалтирани улици), недобре планирания градски транспорт (маршрути и графици) и зле регулираното движение, което генерира засилен трафик.

За разлика от останалите градове на страната, липсата на работни места е в дъното на класацията с едва 2% от гласовете. Също 2% са участниците, посочили като проблем лошото сметосъбиране и снегопочистване, а 1,4% изразяват неудовлетвореност от презастрояването за сметка на зелените площи.

В отговор "Друго" част от участниците в проучването са отбелязали проблема с конските коруци, които създават опасност за движението по улиците на столичния град.

Резултатите от анкетата ще бъдат предоставени на вниманието на новоизбраните кмет и Общински съвет след предстоящите местни избори на 25 октомври т.г.


6651